Repræsentanter for Danmarks Naturfredningsforenings 95 lokalafdelinger, studenterafdelinger og hovedbestyrelsen valgte i dag i Faaborg Maria Reumert Gjerding som foreningens præsident.

-Jeg er både glad og beæret over, at DN’s repræsentantskab har valgt mig som præsident. Hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at kunne genoprette natur og biodiversitet og sætte gang i den nødvendige grønne omstilling, er det nu, vi skal handle. Og her spiller DN en fuldstændig afgørende rolle.

Sådan siger Maria Reumert Gjerding, der i dag til foreningens halvårlige repræsentantskabsmøde blev valgt til posten som præsident. Hun tager over for Ella Maria Bisschop-Larsen, der har siddet på posten siden 2006 og er den niende præsident i rækken.

Har altid kæmpet for den grønne dagsorden

Maria Reumert Gjerding er blandt andet miljø- og klimaordfører for Enhedslisten, men træder ud af Folketinget for at tage hul på sit nye virke.

-Jeg har hele mit liv kæmpet for den grønne dagsorden. Nu i Folketinget og før det som leder i en grøn virksomhed. Nu skal jeg gøre det i Danmarks største grønne organisation, som har en hel unik position som naturbeskytter. Derfor har jeg den dybeste respekt for det arbejde, jeg skal til at tage hul på, siger Maria Reumert Gjerding.

Og ifølge Maria Reumert Gjerding er natursagen vigtigere end nogensinde.

-Vi ved, at børn i dag kun er halvt så meget i naturen som deres bedsteforældre på trods af, at vi ved, at naturen er med til at skabe sunde, glade og kloge børn, og vi kan se, at der politisk bliver taget livtag med vores ret til at foreslå fredninger. Der er altså nok at tage fat på, og det glæder jeg mig til, siger Maria Reumert Gjerding.

Vil engagere danskerne

Som præsident for Danmarks Naturfredningsforening vil Maria Reumert Gjerding arbejde for at engagere flere danskere i naturen.

- Der er en spirende naturbevidsthed blandt danskerne. Vi så det, da vi slog ring om vores kyster med bål og fakler, og vi så det med de massive protester mod havbrug i Øresund og byggeri på Amager Fælled. Den naturbevidsthed skal vi puste til og gøre til handling. For vi har brug for befolkningen, hvis vi skal påvirke politikerne.

Maria Gjerding mener, at hendes politiske erfaring kan gavne DN’s sag samt styrke foreningens stemme i den offentlige debat.

-Jeg har indsigt i det politiske håndværk og ved, hvordan politik bliver til, hvilket er fuldstændig afgørende, hvis man vil have indflydelse. Jeg vil bruge min erfaring fra Christiansborg og mit brede politiske netværk til at bringe DN tæt på de politiske beslutninger, siger Maria Reumert Gjerding, der glæder sig til at samarbejde bredt politisk såvel som med organisationer, kommuner og andre interessenter indenfor klima, miljø og natur.

Maria Reumert Gjerding

Født d. 3. august 1978 (39 år).
Opvokset ved Utterslev mose i København NV med tre yngre søskende.
Er gift med Christoffer og har to drenge – Tristan på 11 år og Julius på 8 år.
De bor i Gladsaxe.

Arbejde og tillidsposter

Folketingsmedlem for Enhedslisten. Miljøordfører, klimaordfører, landbrugsordfører, grøn omstilling-ordfører, dyrevelfærdsordfører, familieordfører og demokratiordfører (2015 – nu)

Forbrugervalgt bestyrelsesmedlem i elnetselskabet Radius (tidligere DONG) (2013 – nu)

Miljø-, klima-, og landbrugspolitisk rådgiver for Enhedslistens folketingsgruppe (2008 – 2015)

Administrationschef, Biosa Danmark (2007 – 2008)

Projektleder, Biosa Danmark (2005 – 2008)

Uddannelse

Cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier, RUC, fra 1999 til 2006.
Grundskole og overskole, Vidar Skolen, fra 1985 til 1997.

Object reference not set to an instance of an object.