Danmark er, næst efter Bangladesh, det meste opdyrkede land i verden. Det kan ses på vores biodiversitet, som er styrtdykket siden 1980'erne, og i Danmark har vi nu under to procent vild natur tilbage.

Det skal der nu gøres noget ved!

Organiseret Vildskab handler om den proces, som vi alle – både mennesker og dyr – skal deltage i for at redde stumperne af den danske natur. For hvordan gør man noget vildt, der har været tæmmet så længe?

Oplev Organiseret Vildskab

Fra den 22.-27. november kan du se dokumentaren. Enkelte forestillinger efterfølges af en paneldebat. Tjek biografernes hjemmeside, der hvor du bestiller din billet.

Du kan vælge mellem følgende datoer og steder:

Hos de fleste biografer vil der være rabat til medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening. Se beskrivelse eller billetlink hos de enkelte.

Derudover:

Mere om filmen

Den Danske Naturfond har opkøbt et stort område i Hammer Bakker med produktionsskov, som skal omdannes til vild natur med store græssere, sommerfugle og med lidt held en kongeørn eller to.

Det er Danmarks største skovprojekt, og rewildingen af Hammer Bakker danner på en måde en form for fortrop for de 15 naturnationalparker, som regeringen har vedtaget skal laves i fremtiden.

Organiseret Vildskab handler om den proces, som vi alle – både mennesker og dyr – skal deltage i for at redde stumperne af den danske natur. For hvordan gør man noget vildt, der har været tæmmet så længe?

Organiseret Vildskab handler om, hvordan vi mennesker kan indgå i den store fortælling, som er naturens.

Dokumentarist Phie Ambo siger:

"Lige nu er mange af os optagede af, hvad vi kan gøre for den skrantende natur i Danmark, og der er masser af gode viljer. Danskerne er stille og roligt ved at lære nye begreber som ”biodiversitetskrise” og ”plantageskov”. Men når først ideerne skal udføres, er det straks sværere, fordi vi som mennesker ikke bryder os om hverken forandring eller afgivelse af territorier.

Filmen her er næste skridt i fortællingen om rewilding af naturen. Den handler om os som mennesker i denne proces – vi er i gang med at tage de første skridt sammen mod en rigere natur, men rejsen er stadig lang."

Oplev paneldebat efter hver visning

Efter visningen af dokumentaren vil der være paneldebat med forskellige spændende deltagere i hele landet.

Til visninger med paneldebatter kan du møde:

Foto: Anastasija Kiake

Dokumentarist Phie Ambo

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding

Foto: Lea Meilandt

Forfatter og dramatiker Charlotte Weitze

Foto: Mette Ovgaard

Tegner og forfatter Anders Morgenthaler

Foto: Dorte Sandberg

Biolog og forfatter Michael Stoltze

Stadsgartner hos Aalborg Kommune Kirsten Andersen

Foto: Jesper Westley

Forfatter Dennis Gade Kofod

Foto: Jacob Dall

Lektor i Antropologi på Københavns Universitet Cecilie Rubow

Foto: Phie Ambo

Skov- og landskabsingeniør Flemming Helsing

Bonde, foredragsholder og forfatter Frank Erichsen

Nysgerrig efter mere? Find flere artikler om samme eller relaterede emner