Object reference not set to an instance of an object.

Den grønne dagsorden er for alvor rykket ind på den kommunalpolitiske scene. Efter ældrepolitik og folkeskole er natur, miljø og klima det emne, der er mest afgørende for os, når vi skal stemme til kommunalvalget. Og der er grønne vælgere blandt alle partiers vælgere.

På mærkværdigvis afspejler den grønne interesse blandt vælgerne sig ikke rigtigt på Christiansborg. Derimod ser vi oftest beslutninger, der fører til forringelser af natur- og miljøbeskyttelsen.

For eksempel mener et flertal af danskerne, at det konventionelle landbrug bruger for meget sprøjtegift. Mange danskere stoler ikke på, at myndighederne har styr på sprøjtegiftenes skadevirkninger. Danskerne ønsker således færre sprøjtegiftrester i deres mad, drikkevand og naturen. Vi ønsker ikke et landbrug på sprøjten.

Alligevel bliver over halvdelen af Danmark sprøjtet med gift. Flere gange. Hvert år.

Fokus på økologi

I hele oktober har DN og Coop haft fokus på økologi som det sprøjtefrie valg. Under overskriften ”Sammen om et sprøjtefrit Danmark” har vi med Øktober-kampagnen slået et slag for flere økologiske varer.

Det har vakt voldsom vrede i landbrugskredse, som føler sig forulempet. Men forbrugerne lytter. I Øktober steg salget af øko-varer med hele 22 procent. Sådan.

Heldigvis er der også landmænd, der hører forbrugernes ønske om sprøjtefrie fødevarer. Det økologiske areal blev udvidet med 21 procent fra 2015 til 2016. Vi er utroligt glade for, at så mange landmænd ser mulighederne i økologien og håber, at de får succes, så de kan inspirere endnu flere til at hoppe med på øko-bølgen.

Vi sætter også vores lid til, at vælgernes grønne interesse rent faktisk afgør, hvor de sætter deres kryds, når de stemmer til kommunalvalget.

Tjekliste til det politiske program

Vi hjælper gerne og har udarbejdet en tjekliste over, hvad politikerne skal have på deres politiske program: En aktiv naturpolitik, der har som mål at sikre og udvikle naturen og sikre sine borgere bedre adgang til den.

Et kommunalpolitisk løfte om at beskytte grundvandet og selv gå forrest ved at udlade at bruge sprøjtegift på de kommunale arealer og ved at forbyde sprøjtegift, der, hvor drikkevandet indvindes.

Kommunen skal tage klimaansvar og bidrage til at CO2 uddelingerne reduceres. Kommunen skal gå foran, men også hjælpe borgere og virksomheder til nedbringe deres udledninger. Du kan læse mere om kommunalvalget på vores hjemmeside dn.dk.

Grønne vælgere behøver heldigvis ikke vente på, at Christiansborg vågner op. Vi kan sammen flytte dagsordenen ved at vælge grønt både med indkøbskurven og i stemmeboksen.

Rigtigt godt, grønt valg.