Du tænker sikkert slet ikke over det. Men hver gang du sender en mail, scroller på instagram, lytter til musik eller podcasts, spiller computerspil eller ser et afsnit af den nyeste serie på Netflix, så bidrager du til CO2-udledningen. Og jo større datamængden er, desto større bliver energiforbruget. Derfor er streamingtjenester som HBO, Netflix, Amazon Prime og den kommende Disney+, som alle tilbyder billedkvaliteter i HD, blandt de helt store klima-syndere.

Forurener snart mere end flytrafik

Faktisk står internettet for 10 procent af verdens strømforbrug og udleder således mere end 2 procent af den CO2, som vi mennesker har ansvaret for. Det betyder at internettet forurener lige så meget som hele verdens flytrafik og da internettet vokser med ca. 25 procent om året, spår eksperter, at internettet meget snart overhaler flytrafik, når det handler om negativ klimapåvirkning.

Et klimaklogt dataforbrug

Derfor er det klimaklogt at tænke lidt på, hvordan og hvor meget data du bruger. Fx kan du opsige de streamingabonnementer, som du kun bruger sjældent. Og hvis I er flere i din husstand, så prøv om I kan blive enige om at se den samme film eller serie i stedet for at sidde med hver jeres computer, tablet eller smartphone og se hver jeres ting.

Du kan også lave din egen klima-aftale og bl.a. vælge at halvere dit dataforbrug. Så modtager du en mail med endnu flere gode råd.