Sommerferiens tiltrængte pause lakker mod enden, og snart skal vi alle tilbage til hverdagen, jobbet og pligterne. Og lige som ved nytårstid kan sensommeren være et godt tidspunkt for refleksion og en god årstid til at tage afsked med gamle adfærdsmønstre og sige goddag til nye.

Måske er du over sommeren blevet konfronteret med den allestedsnærværende klimadebat. Måske er du allerede begyndt at tænke over dit eget forbrug. Og måske vil du gerne inspireres til konkrete tiltag, som er nemme at implementere i din egen hverdag.

Uanset hvad, så kommer her ét af de mest basale forslag, som har været brugt utallige gange og med mange forskellige begrundelser:

Lad bilen stå og tag cyklen til og fra arbejde

Det er godt for helbredet, for pengepungen og ikke mindst for klimaet. Har du f.eks. 5 km til arbejde, og antager vi, at der er 225 arbejdsdage på et år, så bliver det til 2.250 km om året.

Dertil kommer, at det er de korte bilture, der sviner mest. Forklaringen er, at de mange opbremsninger og accelerationer som foretages, når man kører inde i byen, kræver meget mere brændstof, end der bruges, når bilen holder konstant fart på lande- eller motorvej.

Derfor er det klimaklogt at droppe de korte ture og kun bruge bilen, når du skal køre langt, eller når du har brug for den ekstra baggageplads.

Så tag udfordringen op. Start nu, mens det stadig er lunt i vejret, og prøv, om ikke du kan gøre cykelturen til og fra arbejde til efterårets nye vane.