Vi står midt i en global biodiversitetskrise, og Danmark er et af de mest naturfattige lande i Europa. Dyr og planter uddør hurtigere end nogensinde før i menneskehedens historie, og alene i Danmark er 1.844 arter af dyr, planter og svampe truet.

Derfor kæmper Danmarks Naturfredningsforening og 22 andre danske grønne organisationer for, at den kommende regering skal lave en ny naturlov, der skal sikre mere og bedre beskyttet natur. Og den idé er der heldigvis mange tusinde danskere, der støtter.

Over 36.000 danskere har allerede skrevet under på givnaturenlov.dk for at vise deres opbakning. En af dem er Erik Jeppesen, der er biologilærer og blandt andet underviser i den mangfoldige natur.

- Jeg er i dag 63 år og har levet hele mit liv på landet. Så jeg har med egne øjne og ører oplevet den kæmpe forandring der er foregået i landet, og hvilke omkostninger det har haft for vores natur, siger Erik Jeppesen.

 Læs også: Hvad er en naturlov, og hvorfor er der brug for den?

Støt naturen med din underskrift

Hjælp os med at fortælle politikerne, at de bør lave en ny naturlov.

En naturlov skal sikre mere beskyttet natur, genoprettelse af ødelagte naturområder og en redningsplan for vores truede arter.

48-årige Anne Rosell Holt er anden af de mange tusinde danskere, som går ind for en naturlov. Hun er bekymret for, at naturen mangler plads i sådan en grad, at flere eksperter taler om, at vi er vej ind i planetens sjette masseudddøen.

Sidste gang planeten var udsat for en masseuddøen var for 65 millioner år siden, da dinosaurerne uddøde, efter en asteroide ramte jorden. I dag er det ikke en asteroide, men os mennesker der er i gang med at udrydde mange arter af dyr og planter.

- Jeg drømmer om, at Danmark ikke bare er et yndigt land, men også er rige på arter. Vi mennesker kan bevare og genskabe levesteder. Vi kan, hvis vi vil, siger Anne Rosell Holt.

Læs også: Lige nu uddør planter og dyr hurtigere end nogensinde før

Også 65-årige Tine Høgsbro er blandt de mange tusinde underskrivere til fordel for en naturlov. Som bedstemor er hun bekymret for, at hendes børnebørn ikke vil komme til at opleve den samme rige natur, som hun selv oplevede, da hun var barn.

- Naturen betyder rigtig meget for mig, og jeg bruger meget tid i naturen, og betages til stadighed af den. Dyreliv, træer og blomster, årstidernes skiften. Alt finder jeg fascinerede. Og alt dette skal vores efterkommere også kunne opleve. Derfor skal vi gøre noget nu og her for at bevare naturen, siger Tine Høgsbro.

Er du enig i, at den kommende regering bør lave en naturlov, der sikrer mere og bedre beskyttet natur? Så vis din holdning til politikerne med din underskrift.

alt
Thomas Helsborg
Digital indholdsansvarlig