Vi har plads nok til at løse alle kriser

Vi skal strække os langt for at finde plads til solceller og vindmøller, mener præsident i DN, Maria Reumert Gjerding. For det haster med at gøre os fri af fossile brændstoffer. Men løsningen af klimakrisen skal gå hånd i hånd med genopretning af naturen. En ny og klogere planlægning, hvor vi opylder mange behov på hvert areal, kan skabe plads til begge dele.

Foto: Isak Hoffmeyer

Krise-mode

De danske ambitioner er høje, når det handler om grøn omstilling. Men lige så gode vi er til at sætte mål, lige så dårlige er vi til at levere på dem. Det mener Connie Hedegaard, der er bestyrelsesformand i tænketanken Concito.Hun opfordrer politikerne til at gå i krise-mode og tage ansvar. Vi er nødt til at komme op i gear – for klimaets skyld og for ikke at sætte den folkelige opbakning over styr.

Foto: Martin Bubandt

Tøjkrise

At modebranchen forurener og er en kæmpe klimasynder, ved de fleste efterhånden. Men vi skal jo have tøj på kroppen, så hvad gør vi? Det har en tech-startup på ydre Nørrebro i København måske et svar på. Mikrofabrikken Rodinia Generation er nemlig godt i gang med at bevise, at man kan producere tøj i stor skala uden samtidig at ødelægge kloden.

Foto: Thomas Nielsen

Kunsten at blive glemt

Det var mødet med et rådyr, der startede eventyret. Siden har fotografen Mads Hagen ligget i skjul i timevis for at komme helt tæt på dyrene.

Foto: Simon Skipper

Kan jeg klatre i træer, kan jeg også klare skolen

De er flygtet fra lande som Syrien, Somalia og Tyrkiet. I dag står de i en skov i Danmark, hvor de skal klatre i træer og gå på line. For naturen kan gøre unge indvandrere og flygtninge klogere på egne grænser, samarbejde og tillid – egenskaber, de skal bruge for at kunne begå sig i det danske skolesystem og samfund.