Læs her om fire grønne dokumentarfilm, du kan se i perioden 13.-24. marts.

Once Upon a Time in a Forest

De to unge finner Ida og Minka nærer en grænseløs kærlighed til de finske skove, hvor mere end 90 pct. drives kommercielt. Filmen følger de to unge miljøforkæmpere i deres kamp for skoven, for ikke alle synes, at biodiversitet er mere værd end økonomisk velfærd. Filmen beskrives som en håbefuld ode til naturen og dens trodsige beskyttere.

Læs mere om Once Upon a Time in a Forest og se visninger HER.

OBS! DN's ungdomsbevægelse FLOR og CPH:DOX afholder event med særvisning samt samtale om biodiversitet og natursyn d. 24. marts.

Magisk mudder

Kan grønlandsk gletsjermel bruges som effektiv gødning specielt på næringsfattige, tropiske jorder – og samtidig hjælpe med at reducere klimaforandringerne? Det spørgsmål er den dansk-grønlandske professor i geologi Minik Rosing ved at finde svar på. Instruktøren har fulgt Minik Rosing og hans forskergruppe gennem otte år, og filmen giver et indblik i, hvor komplekse de globale udfordringer er, og hvor kompliceret det kan være at finde gode løsninger.

Læs mere om Magisk mudder (Magic Mud) og se visninger HER.

Himlen over Zenica

Zenica i Bosnien-Hercegovina er den tredje-mest forurenede by i verden. En dedikeret borgerbevægelse kæmper en indædt kamp imod de enorme stålværker, lokale politikere og EU, som støtter stålproduktionen med den ene hånd og cykelstier med den anden. Filmen giver et indgående indblik i de mekanismer, som står i vejen for at holde miljøsyndere ansvarlige – fortalt af dem, der lider under konsekvenserne.

Læs mere om Himlen over Zenica og se visninger HER.

Low-Tech

Løsningen på klimakrisen er her allerede, hvis man spørger øko-avantgardisterne i den voksende low tech-bevægelse, som med enkle midler og stor opfindsomhed insisterer på at man kan leve et moderne liv uden at smadre kloden. En bevægelse, der er blevet kaldt for den tredje industrielle revolution, og som forsøger at genetablere vores forhold til teknologien omkring os.

Læs mere om Low-Tech og se visninger HER.Få fat i din billet

Anvend koden DN20 i din billetbestilling (discount code), hvis du er medlem af Danmarks Naturfredningsforening.

Find din visning og book din billet i dag. Salene kan hurtigt blive fyldt op.

Se det fulde program for årets festival og bliv inspireret på CPH:DOX' hjemmeside.