Torsdag d. 2. maj kl. 17-18.15 i Glyptotekets festsal


Medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening får billet til særpris!

Menneskets aftryk på naturen kan ikke undervurderes. Dyrearter uddør i hidtil uset hast, og vild natur er et særsyn i Danmark. Men kan vi bremse udviklingen?

Mød præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding og professor i makroøkologi Jens-Christian Svenning i en samtale om rewilding - også kaldet genforvildning af naturen.

Med rewilding sigtes der mod at bevare og genoprette områder med vild natur blandt andet ved at genintroducere udvalgte dyrearter. Rewilding har en positiv effekt på biodiversitetskrisen og meget tyder på, at den mere vilde natur også kan hjælpe på klimakrisen.

Men hvordan finder man balancen mellem at tilrettelægge genforvildningen og at slippe kontrollen over processen? Og hvilken rolle spiller de store dyr? Hvordan kuraterer man naturen?

Klimajournalist Nina Bendixen leder samtalen, som afholdes i anledningen af Glyptotekets særudstilling ‘Efter naturen – Josefine Klougart genlæser Glyptotekets malerier’. Udstillingen kan opleves enten før eller efter samtalen.

Læs mere om udstillingen her.

Glyptotekets direktør Gertrud Hvidberg-Hansen byder velkommen og introducerer udstillingen.

Arrangementet er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Glyptoteket og Carlsbergfondet.

Køb billet og få særpris som medlem

Særpris for DN-medlemmer 115 kr. (normalpris 145). Billetten giver adgang til Glyptoteket hele dagen, og torsdag er lukketid først kl. 21.

Køb billet her.
(Medlemsbevis kan være dit medlemsnr. eller en udgave af Natur & Miljø).

Obs! Medlemmer får desuden 10 % på Josefine Klougarts essay 'Efter naturen' denne aften.

I museets café Picnic kan du spise dejlig aftensmad eller nyde et glas (husk at reservere bord).

Om Jens-Christian Svenning

Jens-Christian Svenning er professor i makroøkologi og centerleder på Aarhus Universitet, hvor han forsker i biodiversitet og økosystemer og hvordan disse bliver påvirket af mennesker og klimaændringer.

Om Maria Reumert Gjerding

Maria Reumert Gjerding er præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Her kæmper hun med arbejdet for mere natur og biodiversitet, et renere miljø og at der tages hånd om klimakrisen.