Som medlem får du flere fordele

Sammen kan vi sikre rent drikkevand

Der er rester af pesticider i over halvdelen af de aktive drikkevandsboringer. Samtidig er forurening med PFAS en voksende bekymring.

Mange vandværker er nødsaget til at blande vand fra forskellige drikkevandsboringer for at fortynde koncentrationen af giftrester for derefter at sende vandet ud i vores vandhaner.

Det er vores forsyningssikkerhed, der er på spil. Men sammen kan vi stadig nå at vende udviklingen.

Den bedste måde at beskytte drikkevandet på er at forbyde pesticider og anden gift der, hvor grundvandet dannes, og der hvor drikkevandet hentes op.

Meld dig ind i kampen for fremtidens rene drikkevand og vær med til at skabe grøn forandring nu!

Sådan redder vi drikkevandet

Se videoen: Sammen skaber vi resultater for naturen og drikkevandet

Sammen har vi allerede skabt forandring! Da borgere fra hele landet tog drikkevand med fra egne haner for at vise politikerne, at de - og mange andre - kræver bedre beskyttelse af vores drikkevand, gav det resultat.

Ugen efter meldte miljøminister Magnus Heunicke ud, at vi får et forbud mod at bruge pesticider der, hvor drikkevandet pumpes op fra undergrunden.

Forbuddet mod at sprøjte omkring drikkevandsboringerne skulle egentlig være trådt i kraft i 2022, men i regeringsgrundlaget var forbuddet droppet.

Ministeren ombestemte sig heldigvis og forbuddet blev endelig vedtaget i maj 2024.

Politikerne mangler dog stadig at levere på løftet om at udpege 200.000 hektar til såkaldte grundvandsparker, som er de områder, hvorunder fremtidens drikkevand dannes. Disse områder skal også gøres sprøjtefri, og i stedet bruges til fx naturområder, vedvarende energi eller økologisk landbrug.

Den nye lov løser heller ikke det voksende problem med PFAS og flourstoffer i drikkevandet.

Der er altså stadig meget at kæmpe for, hvis vi skal redde det rene drikkevand, som er så dyrebar en ressource for os i Danmark.

Hjælp os med at fastholde presset og vær med til at skabe grøn forandring nu!

Flere gode grunde til at blive medlem