7. oktober 2023 11:00
3400 Hillerød, Solrødgårds Alle 1
Parkeringspladsen ved Genbrugsstationen
en bunke tøj Foto: Chat GPT
Alle er velkomne til at deltage i DN og Hillerød Forsynings fælles arrangement den 7.oktober kl. 11-13. Kom og hør, hvordan tekstilaffald skal sorteres, hvad der bliver af det sorterede tekstilaffald og måske allervigtigst, hvordan minimeres forbruget af nye tekstiler, så klimaet skånes.

7. oktober 2023 11:00 - 13:00

Vore garderobeskabe og skraldespande bugner af tøj. Den evige strøm af nye tøjkollektioner frister. Produktionen af de store mængder tøj kan tydeligt ses i CO2-regnskabet, og samtidig stiger mængden af tekstilaffaldet tilsvarende.
I følge miljøstyrelsen køber vi alle mellem 13 og 16 kilo tøj hvert år. Tekstilindustrien har således et enormt aftryk på verdenen, og det er derfor nødvendigt, at vi ændrer vores måde at forbruge tekstiler på.
Ved arrangementet vil Forsyningen vise rundt på genbrugsstationen og fortælle, hvordan tekstilaffaldet nu skal sorteres og give svar på, hvor tekstilaffaldet ender henne. Bagefter vil Esben Licht fra Tekstilrevolutionen svare på, hvorfor problemerne med tøjindustrien og vores forbrug af tøj, er blevet som det er, samt hvordan vi selv kan ændre vores indkøbsvaner og der med sænke klimaaftrykket i forhold til tøjforbruget.

DN Hillerød
  • Tilmelding ikke nødvendig