26. maj 2024 10:00
4700 Næstved, Skyttemarksvej 200
Mødested: P-pladsen ved Kalby Ris Skoven over for Næstved Hjemmeværnsgård for enden af Skyttemarksvej (kør gennem rundkørslen på Ring Øst hvis du kommer inde fra byen)
Gul iris ved en af søerne, 30.05.2023 Foto: Kurt Ramskov Laursen
Turen er desværre blevet aflyst, da turguiden er blevet forhindret.
Turen giver indblik i de mange typer af natur i området, samt fortæller om området er blevet forvandlet fra landbrugsjord til god natur de sidste 70 år.

26. maj 2024 10:00 - 13:30

Ved militærets øvelsesaktiviteter med bl.a. bæltekøretøjer kombineret med afgræsning med heste og kvæg er der skabt et artsrigt overdrev i god stand. Der findes et større antal vandhuller og småsøer, spredt bevoksning af buske, så der er både slette og overdrev, og to tilstødende skove. Området har fornylig fået en "sovende" fredning, som beskytter området, hvis militæret forlader det.

Turen starter ved P-pladsen og er på omkring 5 km. Den vil bringe os forbi de forskellige naturtyper og man vil få illustreret den positive effekt af militærøvelserne og afgræsningen. Undervejs kigger vi på de mange arter af planter, insekter, fugle og padder.

Turleder er Jan Vang-Ahlgren, der i mere end 10 år havde en del af sit arbejde i området og siden nøje har fulgt naturens udvikling.

Det anbefales at møde op i vandrestøvler eller gummistøvler, da terrænet mange steder er ujævn. Medbring en madpakke og vand.

DN Næstved
  • Tilmelding ikke nødvendig