27. april 2024 10:00
8660 Skanderborg, Skanderborg Fælled 1
P-pladsen ved Fælleden.
Udsigt fra Fruering kirke mod bakkerne ved Hylke. Dalen mellem græs- og pløjemarken er starten på en smeltevandsdal fra gletsjeren der lå mellem Fruering og Hvolbæk Foto: ls-j
Skanderborg kommune er begunstiget med dejlig natur og storslåede landskaber. En relativ stor andel af kommunens areal er fredet. Vi fortæller undervejs om naturen og fredningerne. Biodiversitet, lavbundsjorde og solceller vil også blive berørt.

27. april 2024 10:00 - 15:00

Der er pladser til overs på DN 's bustur for ny medlemmer. Derfor har du nu chancen for at komme med på en informativ bustur.
11% af Skanderborg Kommunes’ er fredet. Naturfredningsforeningens opgave er blandt andet at passe på naturen i almindelighed og naturen i fredningerne i særdeleshed. Det gør vi på mange måder, som du vil høre om undervejs.
Turen går gennem storslåede landskaber, der er formet af is og smeltevand. Undervejs fortæller vi om landskaberne og naturen. Naturligvis er der strække-ben pauser på udvalgte steder. Vi fortæller om fredning og fredninger og selvfølgelig også om, hvad DN står for.
Der vil være mulighed for, at blive klogere på biodiversitet, natursyn, lavbundsjordes betydning for klima og biodiversitet, og om vedvarende energianlæg i landskabet.
På turen bliver der rig mulighed for samtale og diskussion
Til frokost er der en sandwich og en vand.
Turen er GRATIS; men tilmelding er obligatorisk.

DN Skanderborg
  • Tilmelding

    Tilmelding via mail til skanderborg@dn.dk Oplys venligst om sandwichen skal være vegetarisk.