Med hjælp fra Aage V. Jensen fonden kan vi tilbyde to spændende hæfter og klassesæt om det salte og ferske vand.

Danmark er omgivet af vand overalt, hvis ikke det salte, så det ferske. Og lige under overfladen bobler et liv uden lige. Det lærer man bedst at kende ved at komme ud til havn, strand, sø, å og vandhul og undersøge det fantastisk liv i det salte og ferske vand.

Vi håber I får stor nytte af de to hæfter og de giver Jer inspiration til at komme ud og besøge salt og fersk. For lige under overfladen lurer et væld af overraskelser.

I kan downloade de to hæfter gratis eller bestille dem som klassesæt til 98 kr. (49 kr. i porto og 49 kr. for pakning og emballage) for et sæt med begge hæfter i, 30 stk. af hver.

alt
Thomas Neumann
Naturvejleder og organisationskonsulent

Det ferske vand

Alle åer, søer og vandhuller er vigtige for dyr og planter. Også de små vandhuller. Ja, faktisk er selv den mindste lille havedam og vandpyt vigtig. Her kan dyr nemlig leve og overleve et kort stykke tid, inden de rejser videre til et nyt vandhul.

I dette hæfte skal vi udforske livet i vores søer, åer og vandhuller. En del af udforskningen kan I lave hjemme i klassen. Men I skal også ud til åerne, søerne og vandhullerne og undersøge deres fantastisk liv. Særligt om foråret og om sommeren kommer der mange dyr frem. Og hvis I ser nærmere på dem, kan I lære meget om naturen.

Det salte vand

Storebælt, Lillebælt, Øresund, Vesterhavet, Østersøen, Randers Fjord og Roskilde Fjord. Næsten hele vejen rundt om Danmark er vi omgivet af hav. Og selv om saltvand er svært at leve i, har vi mange seje dyr og planter, der er eksperter i at leve lige præcis i havet.

Hvaler, krabber, ålegræs, dræbergopler og fisk er blot nogle af de dyr og planter, du kommer til at møde og blive klogere på i dette hæfte.
Der findes mange måder at lære livet i havet at kende. Du skal ud til strand og havn og fange dyr og planter. Du skal ud i det lave vand og undersøge livet her. Og du skal lave eksperimenter hjemme på skolen.

Se inspirationsvideoer om Salt og Fersk

Tak til vores samarbejdspartnere