Hvert år smider en dansk husholdning cirka 50 kilo plastaffald i skraldespanden. Det svarer til 12-13 procent af en husholdnings årlige affaldsmængde. Det afslører en ny undersøgelse, som Econet har lavet for Danmarks Naturfredningsforening.

Halvdelen af den plast vi smider ud er hård plast. Det vil sige, at omtrent 25 kilo hård plast, som fx plastbakker til kød og andre fødevarer, hvert år ender i familiens skraldespand.

Den anden halvdel er blød plast, som blandt andet dækker over indkøbsposer, sorte sække og folie. Den bløde plast udgør ligesom den hårde i omegnen af 25 kilo i en dansk husstands årlige udsmid.

Men hvad smider vi mest ud af i løbet af et år? Her er et overblik.*

Ses vi på Folkemødet?

Hør mere om plast, når Danmarks Naturfredningsforening og Huxi Bach inviterer indenfor til Huxi efterforsker: Fup og fakta om plastemballage

Mød Danmarks Naturfredningsforening i vores telt på Cirkuspladsen C12 og deltag i vores mange spændende debatter og arrangementer. Se vores fulde program her.

*Udregningerne er baseret på vægten af de specifikke emballager, der er vist på billederne. Tallene er således udtryk for en cirka-mængde, der har til formål at visualisere omfanget.