Her får du et bud på fem grønne film, du kan opleve på festivalen.

Er du medlem af Danmarks Naturfredningsforening? Så kan du få rabat på fire af de nedenstående film.

Læs mere på vores side om medlemsfordele lige her.

Natur og Miljø

Artiklen blev først bragt i vores medlemsmagasin Natur og Miljø.

Vil du modtage magasinet direkte i din postkasse og samtidig støtte en god sag?


The Sky Above Zenica

Zenica i Bosnien-Hercegovina er den tredje-mest forurenede by i verden. En dedikeret borgerbevægelse kæmper en indædt kamp imod de enorme stålværker, lokale politikere og EU, som støtter stålproduktionen med den ene hånd og cykelstier med den anden. Filmen giver et indgående indblik i de mekanismer, som står i vejen for at holde miljøsyndere ansvarlige – fortalt af dem, der lider under konsekvenserne.

Instruktør: Nanna Frank Møller og Zlatko Pranjic.


Food, Inc. 2

Den Oscar-nominerede dokumentar ’Food, Inc.’ startede en samtale om de multinationale virksomheder, der styrer vores madsystem med enorme konsekvenser for vores planet. Efterfølgeren, ’Food, Inc. 2’, kommer med nye afsløringer – men portrætterer også nogle af de innovative landmænd, madproducenter, aktivister og lovgivere, der kæmper for at skabe en mere bæredygtig fremtid.

Instruktør: Robert Kenner og Melissa Robledo.


Low-Tech

Alt kan og skal genbruges. Det er hovedtanken i filmen ‘Low-Tech’, der følger en række idérige aktivister, ingeniører og iværksættere, der forsøger at bygge mere bæredygtig teknologi, som er nemt tilgængelig for alle. Med en low-tech tilgang til teknologien ønsker de at inspirere til en bæredygtig fremtid.

Instruktør: Adrien Bellay.


Magic Mud

Kan grønlandsk gletsjermel bruges som effektiv gødning specielt på næringsfattige, tropiske jorder – og samtidig hjælpe med at reducere klimaforandringerne? Det spørgsmål er den dansk-grønlandske professor i geologi Minik Rosing ved at finde svar på. Instruktøren har fulgt Minik Rosing og hans forskergruppe gennem otte år, og filmen giver et indblik i, hvor komplekse de globale udfordringer er, og hvor kompliceret det kan være at finde gode løsninger.

Instruktør: Jakob Gottschau (billedet).


Once Upon a Time in a Forest

De to unge finner Ida og Minka nærer en grænseløs kærlighed til de finske skove, hvor mere end 90 pct. drives kommercielt. Filmen følger de to unge miljøforkæmpere i deres kamp for skoven, for ikke alle synes, at biodiversitet er mere værd end økonomisk velfærd. Og hvordan overbeviser man sin bedstefar, som har brugt et helt liv på at rydde og plante træer, om, at det er bedre at overlade skoven til sig selv? Filmen beskrives som en håbefuld ode til naturen og dens trodsige beskyttere.

Instruktør: Virpi Suutari.

Modtag Natur og Miljø i din postkasse

- og støt samtidig en god sag