Siden 2006 har Danmarks Naturfredningsforening inviteret danskerne ud i naturen for at gøre forårsrent. I år er den årlige Affaldsindsamling dog blevet udsat til september på grund af den ekstraordinære corona-situation.

Men selvom den store fælles indsamling først løber af stablen til september, har mange danskere udnyttet det gode forårsvejr til at tage ud i naturen for at samle affald – hver for sig.

Du kan indtaste dine resultater nu

Derfor har Danmarks Naturfredningsforening allerede nu åbnet for indtastning af affaldsresultater, så du kan registrere, hvor meget affald du har samlet.

Foreningen opfordrer alle til at indtaste deres affaldsresultat nu og på den måde blive en del af det samlede resultat for 2020.

Herunder kan du se, hvordan du indtaster det affald, du har samlet ind.

Resultatet er vigtigt, fordi det afslører, hvor meget affald der flyder i naturen, og at henkastet affald er et reelt problem i Danmark.

Samtidig vil Danmarks Naturfredningsforening bruge det i sit arbejde på at få politikerne til at gøre noget ved problemet.

Registrér dit affald her

Hvad skal jeg registrere?

Inden du smider det indsamlede affald ud eller kører det på genbrugsstationen, bedes du registrere følgende:

1) Hvor mange kilo affald du har samlet i alt

2) Antal dåser med pant

3) Antal dåser uden pant

4) Hvor mange stykker plastik, du har samlet i alt

  • Alt, der er plast i, tæller med. Dvs. at et cigaretskod også tæller med som ét stykke plastik.

5) Eventuelle sjove eller mærkelige fund

  • Har du fundet noget mærkeligt eller sjovt, eller var der en overraskende stor mængde af en given type affald, så notér det gerne. På tidligere affaldsindsamlinger er der blevet fundet en del overraskende ting. Læs mere her.

Hvordan registrerer jeg mit affald?

Du kan indtaste dit affald her eller via affaldsindsamlingen.dk.

Klikker du dig ind via affaldsindsamlingen.dk, skal du først klikke på ”Indtast resultat” og dernæst på ”Klik her for at indtaste, hvor meget affald du har samlet”:

Udfyld herefter de obligatoriske felter, og tryk ”send”, når du er færdig.

Der er ikke nogen grænse for, hvor mange gange du kan indtaste affald i systemet - så længe det er nyt affald hver gang. Du er derfor meget velkommen til taste affald ad flere omgange.

Del i Facebook-gruppen "Danmark samler affald"

Når du er ude at samle affald, kan du dele billeder fra turen og af det affald, du har samlet, inde på Affaldsindsamlingens Facebookgruppe: Danmark samler affald.

Rigtig god Affaldsindsamling!

Affaldsindsamlingen er flyttet til september, men starter allerede nu

  • Den årlige Affaldsindsamling er flyttet til 19. september
  • Men det har ikke stoppet danskerne. Allerede nu er mange ude med handsker og affaldssække og rydde op.
  • Danmarks Naturfredningsforening har lavet Facebook- gruppen Danmark samler affald - her kan indsamlere dele tips og tricks, billeder og erfaringer.
  • Husk myndighedernes anbefalinger, når du samler skrald. Husk handsker og gå ikke i grupper. Vi samler skrald hver for sig!