På søndag har københavnerne chancen for at komme helt derud, hvor beton er ude af synsfeltet, grenene knaser under skoene og stanken af bilos erstattes af duften af vådt gran og vildt planteliv.

På søndag er det nemlig Naturens Dag, hvor Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet inviterer til over 300 arrangementer i hele landet. Til Naturens Dag kan du opleve naturen på en anden måde end du plejer – med engagerede naturvejledere, på steder, du ikke havde opdaget og til aktiviteter, du ikke havde forestillet dig.

Ikke mindst er det tilfældet på Amager Fælled. Her inviterer den Københavnske afdeling af Danmarks Naturfredningsforening, Københavns Kogræsserlaug og Miljøpunkt Amager til mad tilberedt af lokale råvarer, pony-trækture, skattejagt, rollespil for begyndere og meget, meget mere.

Mangfoldighed på Amager Fælled

Temaet for Naturens Dag i år er Mangfoldighed i Naturen. Temaet er valgt, fordi naturen er mangfoldig i de utallige måder, man kan opleve den på. Men naturen er også mangfoldig på grund af dens biodiversitet. På grund af alle de dyr og planter, som bor i naturen.

Budskabet om mangfoldighed på det fredede Amager Fælled er aktuelt netop nu. Københavns Kommune planlægger at bygge et boligområde fordelt på et område, der svarer til 27 fodboldbaner. Midt i noget af det sidste oprindelige natur, vi har i København. Midt i det område, hvor en stor del af Københavns dyr og planter er repræsenteret.

Bevar amager Fælled

Danmarks Naturfredningsforening har altid været imod at bygge på Amager Fælled. I 1995 bakkede vi dog op om helhedsplanen, som indebar byggeri på fælleden, fordi forslaget var bedre end det oprindelige. Men meget har ændret sig på 22 år.

Ikke mindst er vi blevet klogere på, hvor skrøbeligt dyrelivet og plantelivet på Amager Fælled er. Ligesom vi ved, at børn bliver både sundere, klogere og gladere af at være i naturen. Derfor kæmper vi også for naturen for dens egen og for borgernes skyld. Det vil vi gerne i dialog med alle parter om, så vi sammen kan finde en alternativ løsning.

Men en ting står fast: Danmarks Naturfredningsforening kæmper dengang som nu for naturen. Så kom på søndag og vis, hvor meget I holder af Amager Fælleds natur.

Bevar Amager Fælled!