Mindre gift - mere økologi. Søndag den 1. øktober skyder de to store medlemsbaserede foreninger kampagnen Øktober i gang. Øktober er en del af Coop og DN's samarbejde om "Et Sprøjtefrit Danmark". Målet er at få flere danske landmænd til at gå økologivejen.

Sprøjtegiftfrie fødevarer

I Danmarks Naturfredningsforening er det en helt naturlig del af foreningens dagsorden at fremme en sprøjtefri fødevareproduktion:

- Vi arbejder for en rig og mangfoldig natur og et rent og sundt miljø. Det er heldigvis en dagsorden, rigtigt mange danskere kan se sig selv i, og vi er glade for, at Coop giver forbrugerne mulighed for også at handle derefter, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Foreningens mål er, at hele den danske fødevareproduktion bliver fri af sprøjtegifte.

Som den første supermarkedskæde, der valgte at sælge økologi, er Coop derfor en naturlig samarbejdspartner for DN, der bakker op bag den store brugsforenings målsætning om at fordoble salget af økologi fra 2014 til 2020.

Danmarks natur hårdt presset

Danmark er et af verdens mest opdyrkede lande. Samtidig sprøjtes tæt på 60 procent af Danmarks areal flere gange hvert år med sprøjtegift for ukrudt, svampe og skadedyr.

Det er helt lovligt, selvom ingen til fulde kender konsekvenserne for mennesker eller naturen i øvrigt. Man ved dog, at der er mere liv i en usprøjtet mark end i en sprøjtet, mens man også ser drikkevandsboringer lukke på grund af sprøjtegifte, og økologien er generelt er en bedre garant for bedre dyrevelfærd.

- Vi påstår ikke, at økologi er løsningen på alle miljøproblemer. Men hvis du vil undgå rester af sprøjtegift i maden, kroppen, grundvandet og naturen, skal du vælge økologi, lyder det fra DN præsidenten.

alt
Tine Gjerløv
Chefrådgiver
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 22 85 22 08

Øktober

Hele Øktober vil Coop og Danmarks Naturfredningsforening sammen med kendte danskere og via konkurrencer og reklamer opfordre forbrugerne til at træffe det sprøjtefrie valg, når indkøbskurven skal fyldes.

Det er forbrugernes valg, der bestemmer, hvor mange landmænd der fremover dyrker deres marker uden sprøjtegifte. Læs mere her