De første erantis blomstrer allerede flere steder rundt om i landet, og det er tidligt for de små forårsbebudere.

Normalt skyder de først op i det tidlige forår, men det milde vintervejr betyder, at den allerede blomstrer i starten af januar i år. Når der ikke er frost, er det ikke unormalt, at man ser erantis allerede i december og januar.

Erantis siges at være det tidligste tegn på forår og deraf også navnet, som kommer fra græsk, og betyder forårsblomst.

Kommer igen hvert år

Erantis er en lav knoldplante, der er en del af ranunkelfamilien, hvor den bliver kaldt have-erantis. Den tilhører samme familie som anemoner, klematis, julerose og engblomme.

Det er en flerårig plante, der spirer frem år efter år, så hvis man først har den i haven, kan man være sikker på, at man for fremtiden også vil få den at se i starten af sæsonen. Sammen med vintergækken er det en af de mest almindelige og kendte forårsblomster i Danmark.

Oplev andre forårstegn

Udover erantis kan du se frem til hvide blomstertæpper af anemoner i skovene, som plejer at blomstre i april-maj. Men sidste år kom anemonerne også tidligt frem. Allerede midt i marts blomstrede de flere steder i landet.

I skoven vil du også snart komme til at høre natuglens tuden og spættens trommen på træstammer. Generelt vil mange plante og dyrearter komme tidligere end de plejer, hvis det milde vintervejr uden frost forsætter.

Forår i din have?

Hvis du ikke kan vente med at komme i haven, så læs med her og få 6 tips til ting du kan gøre for at få en vildere have i marts.