DNs naturformidlings-højborg Skovsgaard Gods på Langeland har haft en rigtig god sommer. De besøgende vælter ind, og der kommer flere år for år.
Hidtil har mellem 25.000 og 30.000 personer gæstet Skovsgaard i år, og DNs naturvejleder på stedet, Marianne Krag Petersen, fortæller, at det er flere end sidste år.

- Min vurdering er, at der har været flere besøgende end sidste år. Ud over de 15.000 til 20.000, der har været med til til vores aktiviteter og arrangementer på stedet, er der rigtigt mange, der går ture på herregårdens naturområder - nok en 10-15.000 eller flere. Det er blevet sådan et sted, som mange besøger for at få en naturoplevelse, uanset om vi har arrangeret noget eller ej, siger hun.

Gæster hele året

De besøgende kommer året rundt.

- Nu er der for eksempel rigtig mange lejrskoler, hvor vi underviser børn i naturen. Andre kommer, fordi de har været her før, og vil vise stedet frem for andre, siger Marianne Krag Petersen.
Skovsgaard er på den måde blevet en vigtig del af naturformidlingen for rigtig mange danskere.

- Hele vores formidling på stedet er med til at give folk en idé om, hvad sådan et økologisk landbrug bidrager med. Både i forhold til fødevareproduktionen, men også i forhold til naturen, siger Marianne Krag Petersen.
Samtidig er det et sted, hvor mange børn for første gang får lov at se, røre, lugte og nogle gange smage på naturen. Hun glæder sig over den måde, som børnene og mange andre sjæle lærer naturen at kende på.

Viden giver bedre beskyttelse

- Børnefamiliernes første reaktion, når de fanger et dyr, er nok at trække fingrene til sig. Tit ender det med en større tryghed og forståelse for naturen, og det bidrager vi helt klart med, siger hun.

Børnene bliver mere sikre på naturen og lærer, at naturen er noget man beskytter. Derfor er naturformidlingen på Skovsgaard også enorm vigtig, og Marianne Krag Petersen glæder sig ekstra meget over, at flere og flere lægger vejen forbi herregården - og kommer igen og igen.

- Det virker som om, der er en større interesse for naturen, og hvis vi hjælper børnene til at forstå naturen vil de helt sikkert også være med til at beskytte den, siger hun.

Økologisk Høstfest på Skovsgaard

Søndag d. 4. september kl. 10-17

Masser af aktiviteter for hele familien: Bag snobrød, tag med på musefangst, hop i halmhoppeborg, lån grej i naturværkstedet og gå på opdagelse efter vandhulsdyr, gå med på rundvisninger, se Skovsgaards museer, nyd en forfriskning i den økologiske café.

Naturens Dag

Søndag d. 11. september kl 13 ved Skovsgaard Naturformidling

Vi laver hjem til Skovsgaards haves dyr. Skovsgaard står for materialerne, og bygger man et lækkert hjem til nogle søde dyr, så er man velkommen til at tage det med hjem til sin egen have.

Åbent naturværksted kl. 10-16

Mandag d. 17. oktober til fredag d. 21. oktober.

Skovsgaards naturværksted er åbent alle hverdage i efterårsferieugen fra kl. 10 til kl. 16.

Ud over aktiviteterne i Kys Frøen, er der følgende særlige ferieaktiviteter på programmet:

- Koglefolk og bladfeer – Lav fantasidyr af naturens materialer.
- Korn til brød - Kværn korn til mel og bag dit eget brød
- Uld til bold - Lav din egen bold af kartet fåreuld

Skovsgaardnatten

Onsdag den 19. oktober kl. 10-21

Aktiviteter for hele familien: Snit roelygter, lav stoftryk med kartofler, lav fantasidyr af naturens materialer, lyt til flagermus, tag med på rundvisning i Skovsgaards mørke gemakker og meget andet.