Til september er det Naturens Dag - en dag, hvor hele Danmark har fokus på og fejrer naturen med gode, sunde og sjove naturoplevelser for hele familien.

Du kan være med til at sætte dit præg på Naturens Dag ved at blive arrangør. Som arrangør opretter du en begivenhed i din lokale natur. Det kan være alt lige fra pandekager på bål, fange krabbe eller finde svampe.

Alle kan lave et arrangement på Naturens Dag. Det vigtigste er, at du eller I har lyst til at formidle en oplevelse, være vært på dagen og er gode til at give jeres passion for natur videre.

Du behøver altså ikke være ekspert eller naturvejleder.

Et arrangement på Naturens Dag kan være både stort eller lille – det kan være en privatperson, der inviterer børn, forældre og bedsteforældre til bål og snobrød på stranden, men det kan også være en forening, der samarbejder med kommunen om et større arrangement med en række aktiviteter over en hel dag.

Eksempler på arrangementer

På Naturens Dag er alle natur- og friluftsarrangementer velkomne – store som små. Måske vil du/I invitere på vandretur? Eller en svampetur? Invitere på bål og snobrød? Tage på sanketur i det fri og fortælle om vilde urter? En guidet tur i lokalnaturen? Naturens Dag er også oplagt, hvis du vil holde Åbent Hus i din roklub eller i dit vandrelaug.

Hvordan bliver jeg arrangør?

Har du lyst til at arrangere en oplevelse på Naturens Dag, kan du oprette et arrangement her.

Når arrangementet er oprettet, kommer det automatisk ind på oversigten over arrangementer på Naturens Dag. Som arrangør kan man vælge at få tilsendt en gratis pakke med materialer til at synliggøre arrangementet. På selve dagen er du eller I vært for jeres arrangement.

Har du spørgsmål til Naturens Dag, er du meget velkommen til at kontakte os. Du kan også læse mere her.

Mere om Naturens Dag

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet årlige mærkedag for naturoplevelser. Her fyldes Danmarkskortet med natur- og friluftsoplevelser, som foreninger, klubber, laug, virksomheder eller helt almindelige privatpersoner arrangerer for lokalsamfundet.

Naturens Dag er i år søndag den 8. september.

alt
Anders Vogel
Lokal kommunikationsrådgiver