Naturens Uge er i fuld gang, og siden mandag har børn og voksne landet over været på opdagelse ved kyst, sø eller vandløb, som naturugen i år sætter særligt fokus på.

Naturens Uge kulminerer her i weekenden den 9. og 10. september, hvor der i hele landet er mange spændende events, som vil inspirere os til at komme mere ud i vores skønne blå natur.

– Selvom vi bor i et land, hvor der aldrig er langt til en kyst eller en søbred, er der nok mange af os, der bogstaveligt talt har et ret overfladisk kendskab til naturen i havet og i vores søer. Og det er synd, for det er jo levesteder for et utal af fantastiske arter og rummer enorme naturmæssige og rekreative værdier, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi håber, at vi i løbet af ugen kan inspirere en masse til at gå på opdagelse i den blå natur og til at undersøge, hvad der gemmer sig under overfladen.

Kom med til Naturens Uge

Vær med når vi sætter fokus på livet under overfladen i Naturens Uge den 4. til 10. september.

Alene i weekenden er der 170 events i det meste af landet. Så find et arrangement nær dig, og tag med os ud i den blå natur.


5 eksempler på spændende events i weekenden


Smag på muslinger, når der laves nyt stenrev i Limfjorden

Vær med når de første sten til Aalborgs nye stenrev bliver lagt i Limfjorden. Stenene er indsamlet af borgere på genbrugspladser, og nu skal de snart være med til at give nyt liv i fjorden. Du kan komme og blive klogere på, hvorfor stenrev er vigtige for dyrene i fjorden. Der vil også være smagsprøver på lokale muslinger, og der vil være rørebassiner, hvor du kan få lov at føle på og nærstuderer fjordens dyr.

Læs mere om eventet her

Find havets skjulte skatte på strandsafari i Aarhus

Kender du verdens ældste dyr, som er opkaldt efter et dansk folkefærd og lever i det danske hav? Ved du hvorfor der er mos i havet? Og hvad skal du gøre, hvis du bliver stukket af en brandmand? Alt dette og meget mere kan du få svar på, når der er safari langs stranden i Aarhus. Her skal ledes efter skjulte skatte som skaller, havdyr og planter, og der vil med garanti komme gode historier om det forunderlige liv under overfladen.

Læs mere om eventet her

Sejllads, rap og havbad til Havets Folkemøde ved Køge Bugt

Prøv en sejltur i RIB-både eller tage børnene med til strandkanten, hvor de kan lære om livet i havet. Der sker masser af spændende ting til Havets Folkemøde udover debat om råstofudvinding, byggeri af kunstige øer og hvordan vi bedst passer på naturen i Køge Bugt. Du kan blandt andre møde præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding og Køges borgmester Marie Stærke, inden rapperen Per Vers laver en Rap Up og dagens afsluttes med et fælles havbad.

Læs mere om eventet her

Oplev Københavns Havn gennem en undervandsdrone

De fleste borgere i hovedstadsområdet har set Københavns Havn. Men få har set, hvordan havnen ser ud under overfladen. Det kan du få et indblik i gennem live billeder fra en undervandsdrone. Du kan også se en flot fotoudstilling, fange krabber, klappe fisk, besøge en fiskekutter, få en gratis børnebog om den danske natur og meget mere.

Læs mere om eventet her

Lystfiskeri og jagt på vandinsekter ved Skanderborg Sø

Har du aldrig stået med en fiskestang i hånden? Eller vil du gerne have tips og tricks til at blive bedre, så er der både fiskestænger og lystfiskere, der gerne vil lære fra sig ved til dette event. Fangede fisk bliver sat ud i søen igen efter at være blevet studeret. Er du mere interesseret i vandinsekter, så kan du også lære at fange og nærstudere de mange fascinerende smådyr, som lever i området.

Læs mere om eventet her

Var ingen af disse events i dit nærområde? Så tjek listen over weekendens mere end 160 arrangementer til Naturens Uge. Måske er der et spændende event ved en kyst eller sø nær dig.