Mandag den 22. maj er en oplagt dag at tage din smartphone med ud i naturen. I anledning af Den Internationale Biodiversitetsdag er der nemlig tilføjet en ny art i NaturTjek-app'en - humlebierne.

I dag bruger over 35.000 danskere app'en NaturTjek til at registrere blandt andet spætter og citronsommerfugle til gavn for forskning i den biologiske mangfoldighed. Men på mandag er der dog en ekstra gevinst ved at naturtjekke, fordi vinen Sunrise donerer 1 krone for hvert naturtjek i app'en.

- Pengene går til foreningen Plan Bi, der arbejder målrettet for at skabe bedre forhold for vilde bier i Danmark. De vilde bier er i alvorlig tilbagegang over hele verden, og Danmark er ingen undtagelse, siger Simon Leed Krøs, projektleder i Danmarks Naturfredningsforening.

Win-win for naturen

Det er win-win for naturen, når vinen Sunrise donerer penge til arbejdet for at bevare de vilde bier i Danmark.

- Som vinproducent har vi et ansvar over for naturen. Derfor gør vi meget ud af at hjælpe med at bevare og styrke naturen i Chile, hvor vi producerer vores vine. Derudover vil vi gerne sætte et positivt aftryk i Danmark, hvor vi forhandler vinen, siger Allan Rasmussen, der er landedirektør i Concha y Toro, vinproducenten bag Sunrise.

Sunrise donerer 1 kr. pr. naturtjek, uanset hvilken art eller levested, du tjekker ind.

Læs mere: Ny aftale sætter biodiversitet på flaske

  • Mandag den 22. maj er International Biodiversitetsdag, og FN opfordrer verdens lande til at kaste et ekstra skarpt blik på den biologiske mangfoldighed.
  • I dagens anledning kan du tjekke vilde bier med din smartphone og app'en NaturTjek.
  • For hvert naturtjek i app'en donerer Sunrise 1 kr. til PLAN Bi - en forening, der arbejder for bedre leveforhold for vilde bier i Danmark.
  • Sunrise er Danmarks bedst sælgende vin fra Chile. Udover støtten til NaturTjek støtter Sunrise et 300.000 ha stort naturområde i Chile, nationalparken Karukina.
  • Vilde bier er i hastig tilbagegang over hele kloden, og det er dårligt nyt, da bierne er vigtige bestøvere og essentielle for vores produktion af fødevarer.
alt
Sanne Liv Lembrecht Buggeskov
Fundraisingansvarlig og Teamleder