Tænk hvis... der var mere vild og storslået natur i Danmark.
Tænk hvis... ingen dyr var truede.
Tænk hvis... politikerne prioriterede naturen højere.

Sådan lyder blot nogle få af de over 1.700 håbefulde ønsker, som yngre og ældre fra hele landet har sendt til Danmarks Naturfredningsforening de seneste dage.

Anledningen er, at de vil vise den kommende regering, at der er stor folkelig opbakning til en ny naturlov, der skal sikre mere og bedre natur i Danmark efter valget.

- Vi er overvældede over den fantastiske opbakning til en dansk naturlov. Det viser, at det betyder meget for rigtig mange borgere, at vores naturpolitik bliver ændret, så vi får mere ny natur og bedre beskyttelse af den natur, som vi allerede har, siger Maria Reumert Gjerding, som er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Læs også: Hvad er en naturlov, og hvorfor er der brug for den?

Over 36.000 har allerede skrevet under på, at vores natur er så vigtig, at den bør have sin egen lov. Loven skal sikre mere og bedre beskyttet natur. Er du også enig?

Enorm folkelig opbakning til en naturlov

Under valgkampen er Danmarks Naturfredningsforening gået sammen med 16 andre grønne organisationer for at kræve en ny dansk naturlov af den kommende regering efter valget.

Over 36.000 danskere har på givnaturenlov.dk skrevet under på, at de er enige i, at Danmark har brug for en naturlov. Og ifølge en meningsmåling fra Epinion støtter 67% af vælgerne en dansk naturlov, mens kun 8% er imod.

- Danskerne kan ikke sige det meget tydeligere: Kære politikere, det er nu! Efter valget bør den kommende regering sørge for, at naturen får sin egen lov hurtigst muligt. Vores elskede danske natur er i krise, og det er på tide, at vi for alvor gør noget ved det, siger Maria Reumert Gjerding.

Læs også: Lige nu uddør planter og dyr hurtigere end nogensinde før

Er du også enig i, at den kommende regering bør lave en naturlov, der sikre mere og bedre beskyttet natur? Så brug din underskrift på at vise din holdning til politikerne.

Tine fra Næstved er en af de mange tusinde danskere, som støtter en dansk naturlov, der skal sikre mere og bedre natur.

alt
Thomas Helsborg
Digital indholdsansvarlig