Titusindvis af danskere går sammen med folk over hele Europa på gaden den 2. juni i anledning af det kommende europaparlamentsvalg.

De politikere, vi vælger nu, kommer nemlig til at lægge rammerne for de næste mange års afgørende klima- og naturpolitik.

Folkets Klimamarch opfordrer alle vælgere til at sætte et grønt kryds og kræver omgående klimahandling fra de nyvalgte parlamentarikere. Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, skal holde tale til marchen i København og opfordrer så mange som muligt til at deltage:

- EU er ikke så langt væk, som vi tror. Rigtig meget natur- og klimapolitik bliver fastlagt i Bruxelles, og derfor er det så vigtigt med ambitiøse politikere, der vil sætte handling bag de grønne ord. Jeg glæder mig til at se rigtig mange mennesker den 2. juni, så vi kan råbe politikerne op sammen og kræve klimahandling, siger Maria Reumert Gjerding.

Læs også: Sådan arbejder vi med klima

Grønt landbrug og klimaneutralitet i 2040

Folkets Klimamarch marcherer for en række mere konkrete målsætninger, der alle er i tråd med Parisaftalen, heriblandt europæisk klimaneutralitet i 2040, 30 procent beskyttet natur i EU og i Danmark.

Det indebærer blandt andet et langt mere bæredygtigt og grønt landbrug, grønnere transport og infrastruktur, samt et øjeblikkeligt stop for alle nye fossile indvindingsplaner.

For Maria Reumert Gjerding er marchen 2. juni en oplagt - og ikke mindst nødvendig - måde at stå sammen om at skabe handling.

- Rigtig mange mennesker oplever en kæmpe afmagt i forhold til klimaforandringer, og det forstår jeg virkelig godt. Men der findes heldigvis rigtig mange klimaorienterede handlingsfællesskaber derude, som giver mening at melde sig ind i. Og denne her march er en af dem.

- Der er rigtig mange ting at tage fat på. Vi skal have en CO2-afgift på landbruget, et opgør med brug og smid væk-kulturen og mere cirkulær økonomi, mere beskyttet natur og en langt mindre kødproduktion, end vi har i dag.

I København starter og slutter marchen på Christiansborg Slotsplads, hvor der vil være taler, musik og slagord, blandt andet fra Maria Reumert Gjerding.

40.000 mennesker var på gaden til klimamarchen i 2022 og det forventes, at mange dukker op igen i år.

Her kan du deltage i Folkets Klimamarch

København: Søndag 2. juni kl. 13:00
Christiansborg Slotsplads, 1218 København K

Aarhus: søndag 2. juni kl. 13:00
Bispetorvet, 8000 Aarhus C

Odense: søndag 2. juni kl. 13:00
Flakhaven, 5000 Odense C

Viborg: lørdag 1. juni kl. 10:00
Trappetorvet, 8800 Viborg

Hillerød: søndag 2. juni kl. 13:00
Torvet 2A, 3400 Hillerød

Ærø: søndag 2. juni kl. 11:30
Ærøskøbing Havn 23, 5970 Ærøskøbing

Aalborg: Søndag 2. juni