Med valget af Lars Midtiby får Danmarks største grønne forening en ny direktør med stor organisatorisk og politisk erfaring, og som sammen med præsident Maria Reumert Gjerding vil udgøre foreningens daglige ledelse.

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding er begejstret for ansættelsen og ser frem til et tæt samarbejde med den nye direktør:

- Vi er utrolig glade for at kunne ansætte en direktør med så stor organisatorisk og politisk erfaring til at bistå mig og vores hovedbestyrelse med at udvikle Danmarks Naturfredningsforening som forening og interesseorganisation, siger hun og fortsætter:

- Den grønne dagsorden har aldrig stået stærkere. Og med ansættelsen af Lars Midtiby som ny direktør opruster vi, så vi i de kommende år kan blive endnu stærkere til at kæmpe for naturen og den grønne omstilling.

Et kæmpe privilegium

Lars Midtiby bliver som direktør øverste administrative leder af Danmarks Naturfredningsforenings sekretariat på 65 ansatte og en omsætning på små 100 millioner.

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne medlemsorganisation med 130.000 medlemmer og 95 lokalafdelinger.

Lars Midtiby glæder sig til at indtage direktørposten i Danmarks Naturfredningsforening:

- Vores generations største udfordring er at lykkes med den grønne omstilling i tide og få bremset naturens tilbagegang. Det er et kæmpe privilegium, at jeg nu får mulighed for at kaste al min energi ind i det arbejde som en del af Danmarks største grønne organisation. Vi har netop haft et folketingsvalg, hvor vælgernes dom var grøn. Nu er det afgørende, at det folkelige pres fastholdes, så de grønne meldinger fra valgkampen bliver omsat til konkrete handlinger, der gør en forskel for natur og klima.

Erfaren direktør skal spille en nøglerolle

Lars Midtiby kommer med erfaring som både partisekretær fra Danmarks største partiorganisation og direktør for Danske Handicaporganisationer, der som paraplyorganisation har organisereret foreninger med tilsammen 340.000 medlemmer.

Og netop Midtibys erfaring med medlemsdrevne organisationer og frivillighed giver ham et stærkt afsæt til at lykkedes i rollen som direktør i Danmarks Naturfredningsforening, mener Maria Reumert Gjerding.

- Vi er en af Danmarks største frivillige foreninger. Og vi har netop frivillighed og organisationsudvikling som en af de centrale strategiske indsatser i de kommende år, hvor vi som forening skal være langt bedre til at rumme og favne det spirende grønne engagement og give flere danskere mulighed for at handle og gøre en forskel for naturen og klimaet. Det kommer Lars til at få en nøglerolle i at realisere, siger Maria Gjerding.

Lars Midtiby

Lars Midtiby er 41 år og har siden januar 2016 været direktør i Danske Handicaporganisationer.

Før det var han partisekretær i Socialdemokratiet fra 2007 til 2016.

Han er uddannet jurist fra Aarhus Universitet med en master i Public Administration fra CBS.

Han tiltræder sit nye job 1. september.