Motor Mille redder havet på Naturmødet
Til Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj kan du møde Motor Mille fra Ramasjang og Danmarks Naturfredningsforening, der sætter fokus på havet.Naturen under havoverfladen bekymrer måske de færreste danskere, men det vil Danmarks Naturfredningsforening og Motor Mille fra Ramasjang lave om på til Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj.
De mindste kan lære mere om havet til Motor Milles to shows, hvor de kan møde hende og være med til at danse og synge om livet under havoverfladen, der er udfordret af klimaforandringer og plastikforurening.
Mange børn kender nok Motor Mille fra DR Ramasjang, hvor hun er aktuel med projektet og tv-serien ’Ramasjang redder havets dyr’, som også er udgangspunktet for arrangementet med Danmarks Naturfredningsforening.
Så meget plastik ender i havene
Danmarks Naturfredningsforening og Ramasjang zoomer særligt ind på plastik i havet, som er et stigende problem, fordi det påvirker hele havets økosystem og ender i fisk, muslinger og store havpattedyr.
Hvert år bliver verdenshavene forurenet med omkring 8 mio. tons plastik, lyder konklusionen i et studie fra UC Santa Barbara’s National Center for Ecological Analysis and Synthesis (NCEAS), der blev udgivet i 2015. Og forskerne bag estimerer, at tallet vil blive fordoblet i 2025.
I Europa udgør plastik 85 procent af alt affald på strandene – og dermed også det, der ender i havene, viser EU-kommissionens undersøgelser i medlemslandene. Det er især engangsservice, vatpinde, flasker og plastikposer, der bliver smidt ved kysterne.
Læs også: 10 plastprodukter udgør 70 procent affald i naturen.
Find os på Naturmødet 2019
24. maj 2019
10:00 - 12:00: Tur til Den grønne Kile.
11:00 til 12:00: Kom og mød Motor Mille og lær om livet i havet.
13:00 - 14:00: Mød Danmarks Naturfredningsforenings præsident Maria Reumert Gjerding.
16:00 - 16:45: Det nytter, når vi bytter! Er jordfordeling naturens kinderæg?
18:00 - 18:45: Kampen om kysten.
25. maj 2019
10:00 - 11.50: Kom og mød Naturfamilier.
10:00 - 11:00: Ramasjang redder havets dyr.
Stort fokus på havmiljø
Generelt udvider Danmark Naturfredningsforening sit arbejde med havet. For nyligt donerede Velux Fonden 8 mio. kroner, der betyder at foreningen kan styrke arbejdet for bedre havmiljø. Der bliver ansat tre nye medarbejdere udelukkende til at arbejde med beskyttelsen af havet – både nationalt og internationalt.
Havet er også på dagsordenen med projektet Havblitz, som Danmarks Naturfredningsforening har igangsat sammen med forskere fra Aarhus Universitet. Initiativet inddrager borgere til at hjælpe med at kortlægge biodiversiteten i Danmarks farvande.