Naturfamilier søger lige nu efter familier, der gerne vil have naturoplevelser i deres lokale natur - sammen med andre familier. På sigt skal projektet dække hele Danmark, men til en start skal ti testkommuner afprøve konceptet, der allerede er yderst populært og velkendt i bl.a. USA.

Og der er god grund til at tage familien med ud i det grønne:

- Sidste efterår lavede vi i Danmarks Naturfredningsforening en undersøgelse i samarbejde med Gallup, som viste, at danske børn kommer halvt så meget ud, som deres bedsteforældre gjorde, da de var børn. Samtidig viser andre undersøgelser, at ophold i naturen gavner børns motoriske og kognitive udvikling, styrker deres hukommelse, mindsker ensomhed og øger hele familiens trivsel, siger projektleder Lene Gryning.

Tilmeld dig nu

Derfor er fællesskabet Naturfamilier blevet skabt med formålet at gøre det sjovt, attraktivt og uforpligtende at komme ud i naturen. Det helt grundlæggende er, at alle familier skal have nem adgang til at finde hinanden i lokalområderne og tage med på hinandens ture. Det gør de ved hjælp af et digitalt fællesskab på Facebook og hjemmesiden naturfamilier.dk.

Der er både plads til dem, der i forvejen kommer meget ud og har tjek på både shelter og bål, og til dem, der er mindre naturvante.

- Det skal være meget lettere for familier at vælge naturen til og finde invitationer til spændende naturoplevelser sammen med andre børnefamilier. Det er gratis at være med i Naturfamilier og deltage i turene, forklarer Lene Gryning.

Bor du i en af testkommunerne? Så hører vi gerne fra dig

Ti testkommuner er blevet udvalgt til at blive de første Naturfamilie-kommuner. Efter sommerferien åbnes der op for alle andre.

Kommunerne er valgt ud fra en jævn geografisk spredning og antallet af tilmeldte familier i området.

De ti kommuner er:

  • København
  • Roskilde
  • Sorø
  • Lolland
  • Svendborg
  • Sønderborg
  • Ringkøbing-Skjern
  • Aarhus
  • Rebild
  • Thisted

Du tilmelder dig ved at oprette en profil hos Naturfamilier her

Bor du i en anden kommune? Så kan du stadig tilmelde dig

Uanset om du bor i en af de ti kommuner eller ej, kan du tilmelde dig som Naturfamilie på hjemmesiden. Efter sommerferien skal der nemlig etableres netværk af naturfamilier i alle landets kommuner - så kom endelig og vær med!

Kender du en familie, som du synes skal være med, så inviter endelig også dem til at tilmelde sig.

- Vi glæder os utroligt meget til at få Naturfamilier skudt i gang og være med til at give familier gode oplevelser i naturen, siger Lene Gryning, projektleder i Danmarks Naturfredningsforening.

Opret en profil og bliv naturfamilie

alt
Lene Gryning
Børnechef (souschef)