Det er bedre for miljøet at købe en plastpose end at genbruge muleposen i bomuld. Det konkluderer en ny analyse fra DTU Miljø, der er bestilt af Miljøstyrelsen.

Ifølge undersøgelsen er bomuldsposen slet ikke miljøvenlig. Den skal nemlig bruges 7.000 gange før den slår plastposen i miljøregnskabet.

- Vi er dybt forundrede over analysens mangel på kvalitet. Og det ærgrer os, at der er kommet en nyhed ud af analysen, der forvirrer rigtig mange forbrugere, der gerne vil vælge miljørigtigt, siger Sine Beuse Fauerby, der er miljø- og energipolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Opfindsomme forudsætninger

DTU har lagt nogle grundlæggende forudsætninger ind i deres analyse af plastposer versus bomuldsposer, som Danmarks Naturfredningsforening er kritiske overfor.

- DTU har blandt andet regnet med en plastpose på 22 L, hvilket må siges at være en meget stor pose i forhold til forbrugernes daglige behov, og så har de helt udelukket det faktum, at plastposer kan havne i naturen, siger Sine Beuse Fauerby.

Fastholder anbefalinger

På baggrund af Danmarks Naturfredningsforenings gennemgang af analysen fastholder foreningen sine anbefalinger.

- Brug de poser, du har derhjemme. Og hvis du er kommet afsted uden en bærepose, så kommer det an på, hvad du skal have i posen, hvad der er det bedste valg. Hvis du har en plastpose, der er slidt op, så kan du anvende den til skraldepose eller sende den til genanvendelse, siger Sine Beuse Fauerby.

- Det er ærgerligt, at analysen giver folk det indtryk, at man bare kan gå plastamok.

Object reference not set to an instance of an object.