Danmarks Naturfredningsforenings store satsning på børne- og familieområdet, Naturfamilier, åbner op i yderligere 25 kommuner. I foråret startede Naturfamilier op i 10 udvalgte kommuner, hvor projektet blev søsat og prøvet af. Man kan derfor nu finde Naturfamilier i 35 af landets kommuner.

Se her, i hvilke kommuner Naturfamilier findes.

- Det har absolut været spændende at starte Naturfamilier op i de første 10 kommuner, og vi har lært rigtig meget i processen. Det glæder vi os til at bruge i arbejdet med de næste 25 Naturfamilie-grupper. Vi glæder os til at se hvilke ture og oplevelser som familierne byder hinanden på i de næste 25 kommuner, som er med i projektet, fortæller projektleder Lene Gryning.

Mød Naturfamilier til Naturens Dag

I forbindelse med Naturens Dag d. 8. september holder mange af de nye Naturfamilie-grupper et arrangement, hvor man kan komme og møde nogle af de andre tilmeldte Naturfamilier i sit lokalområde.

Følg med på Naturfamilier.dk for at se, hvor der bliver afholdt arrangementer.

Man kan stadig tilmelde sig

Hvis du går og drømmer om at komme mere ud i Naturen, så kan du stadig nå at tilmelde dig. Det er helt uforpligtende og gratis, og man kan selv bestemme, hvor mange ture man ønsker at arrangere, og hvor mange man ønsker blot at deltage i.

Uanset om du bor i en kommune, hvor Naturfamilier er startet op eller ej, så er du velkommen i fællesskabet allerede nu.

Et fællesskab for alle

Det kræver ikke den store viden om friluftsliv for at kunne invitere andre med ud i naturen. Motivationen til at komme ud sammen med andre børnefamilier er nok.

Det kan være at lave snobrød over bål, som store og små kan samles om eller gå en tur i skoven.

"Naturfamilier er et fællesskab, hvor der er plads til alle uanset alder og naturerfaring", forklarer Lene Gryning, der er projektleder for Naturfamilier.

"Vi vil gøre det lettere for familier at vælge naturen til og finde inspiration til spændende naturoplevelser sammen med andre børnefamilier. En tur behøver ikke være et stort projekt, men skal kunne passe ind i hverdagen", siger hun.

Ved hjælp af lokale Facebook-grupper og hjemmesiden Naturfamilier.dk skaber Danmarks Naturfredningsforening lokale netværk af familier, der arrangerer små naturaktiviteter og ture for hinanden.

Om Naturfamilier

Naturfamilier er for alle børnefamilier i Danmark, samt foreninger og institutioner som vil invitere børnefamilierne med på tur.

Man tilmelder sig projektet på naturfamilier.dk, hvor man også kan oprette ture i systemet. På Facebook kan man følge Naturfamilier, og man kan tilmelde sig sin lokale gruppe for at dele billeder og inspiration.

Naturfamilier er støttet af Nordea-fonden og samarbejder med både Center for Børn og Natur og Steno Diabetes Center. Steno Diabetes Center hjælper med at lave en forskningsbaseret evaluering af projektet, og undersøger blandt andet deltagernes mentale helbred undervejs i projektet.