Er det en stær? Nej, det må være en solsort. Eller er det?

Det kan du få svaret på ved at bruge en af mange natur apps. Der findes flere forskellige apps, som du kan bruge ude i naturen. Her har vi samlet tre gode, som du kan opleve naturen med.

Få hjælp til at forstå naturen

Appen Naturbasen hjælper dig med at finde ud af, hvilke spændende dyr og planter der er lige præcis, hvor du er. Derudover har Naturbasen også Danmarks største artsleksikon med 20.000 danske dyre-, plante- og svampearter, som du kan søge i. Det gør det nemmere for dig at finde ud af, om det er en hættemåge eller en stormmåge, der flyver rundt foran dig.

Ifølge biolog og naturvejleder på Naturhistorisk Museum, Morten D. D. Hansen, behøver man ikke at være naturkyndig for at bruge appen.

- Den er nem at bruge. Hvis du ser et dyr, som du ikke ved, hvad er, kan du uploade et billede. Så vil andre brugere forklare dig billedet og give dig svar på, hvilket dyr det er, fortæller han.

Udover at give dig svar på, hvilken art du har taget et billede af, så kan appen også fortælle dig, om du er tæt på en naturpark, et fredet område eller lignende.

Hent appen til iPhone her eller til android her.

Gå aldrig glip af beskyttet natur

En del af den danske natur er beskyttet gennem en lov – nemlig § 3 i naturbeskyttelsesloven. Miljø- og Fødevareministeriet har sammen med Miljøstyrelsen lavet en app, hvor du kan finde den natur, der er beskyttet gennem § 3.

Appen har tre forskellige kort. Det første er et kort over beskyttede naturtyper, som kan fortælle dig, hvor der ligger beskyttede vandløb, søer, moser, strand-sumpe og meget mere. Appen har også et kort med naturinfo, som viser, hvor der er truede dyrearter og hvor naturen er særlig. Det tredje kort viser, hvor der er fredede fortidsminder, som eksempelvis kan være gravhøje. Derudover fortæller kortet også, hvor der er beskyttede sten- og jorddiger.

Appen kan også give dig en notifikation hver gang, du er tæt på et beskyttet område, så du ikke går glip af en eventuel gravhøj.

Hent appen til iPhone her eller til android her.