Indtil videre har mere end 6.000 danskere sagt nej til glyphosat ved at skrive under på et forbud. På EU-niveau er der i alt samlet over en halv million underskrifter ind.

Glyphosat findes blandt andet i ukrudtsmidlet Roundup og har vist sig at være kræftfremkaldende hos mus, hvorfor det også er under kraftig mistanke for at kunne fremkalde kræft hos os mennesker.

Danmarks Naturfredningsforening går ind for et forbud mod glyphosat og hjælper derfor ECI med at indsamle underskrifter.

- Vi ved, at danskerne ikke er begejstrede for sprøjtegifte og blandt andet ønsker at afskaffe glyphosat på afgrøderne før høst, ligesom Danmark er førende i verden på økologi. Derfor føler jeg mig tryg ved, at vi sagtens kan bidrage til at nå en million underskrifter, siger Rikke Lundsgaard, der er agronom og seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening

Hvis ECI kan overrække EU-Kommissionen en million underskrifter, er Kommissionen forpligtet til se nærmere på sagen og drøfte, hvorvidt man vil anbefale medlemslandene at forbyde glyphosat. Derfor skal vi agere nu.

Du kan være med til at stemme glyphosat ud af EU.

alt
Rikke Lundsgaard
Landbrugspolitisk seniorrådgiver
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 23 20 30 07