Tag til Naturens Dag i Hovedstaden
Søndag den 13. september er det Naturens Dag, og der er tonsvis af spændende arrangementer over hele landet. Her kan du læse om fire naturoplevelser i Region Hovedstaden.Oplev fantastisk natur midt i København
Tag til Naturens Dag på Amager Fælled. Her er der arrangementer for både store og små.
I kan f.eks. sammen med kyndige naturvejledere gå på jagt efter insekter med insektnet og forstørrelsesglas.
De mindste kan kaste sig ud i naturlige kunstværker - spindelvæv på karton.
For de lidt ældre er der mulighed for at høre om Fælledens forunderlige natur, og hvorfor det er så vigtigt at bevare Amager Fælled.
Det er gratis at deltage og alle er velkomne.
Læs mere om arrangementer lige her.
Sejltur for børn på Damhussøen
Ved Damhussøen kan du prøve kræfter med et ældgammelt håndværk: nemlig leslåning. Du kan også blive klogere på områdets planter og høre mere om naturgenopretningen af Harrestrup Å.
Har du børnene med, så kan de få en sejltur ud på søen med Energi-Vandværkstedet fra Roskildevejen. Her kan de få lov at opleve, hvad dykkere i våddragter kan fiske op fra søens bund.
Der vil også være pandekagelavning over åben ild.
Læs mere om arrangementet her.
Overnat under åben himmel i St. Lyngby Skov
Sheltere og bålsted. Den perfekte opskrift på en overnatning i det fri. Begynd fejringen af Naturens Dag allerede den 12. september, hvor du har mulighed for at overnatte i et shelter, under en presenning eller i et medbragt telt i St. Lyngby Skov.
Om aftenen vil bålet blive tændt, og du kan tilberede aftensmad over åben ild.
Aften og morgen vil der være gåtur i den omkringliggende skov. I løbet af søndag formiddag vil der være forskellige aktiviteter - hyttebygning, indsamling af bær og svampe, træsnitning, undersøgelse af vandhul m.m.
Ved overnatning er tilmelding nødvendig på grund af begrænset plads. Deltagerne skal selv have proviant med. Børn deltager sammen med en eller flere voksne.
Læs mere om arrangementet her.
Besøg hemmelige haver på Christiansø
På Naturens Dag kan du, sammen med naturvejleder Louise Pescettini, komme ind bag de lukkede havelåger på Christiansø.
Turen går bl.a. forbi kommandantens parklignende have med et fint gammelt lysthus. Du kommer også til at opleve, hvordan der bliver dyrket flittigt i de små klippehaver. Klippehaverne er oprindeligt anlagt af fæstningens soldater.
På turen får du også lov til at smage på den særlige Christiansø-persille.
Hele herligheden tager omkring 1 time, og undervejs vil naturvejlederen underholde med historier fra fortiden og nutiden.
Det er gratis at deltage, men der skal betales billet til Christiansøfarten.
Læs mere om arrangementet her.