Mærk vinden på kinderne og få jord under neglene til Danmarks største fejring af naturen søndag den 8. september, hvor Naturens Dag 2019 løber af stablen.

Der er lidt over 300 offentlige naturarrangementer rundt om i landet og alle kan deltage.

Find arrangementerne her ved at søge på din by eller postnummer.

Her er et udpluk af de mange naturaktiviteter:

Mærk naturen

  • I år handler det om at bruge sanserne til Naturens Dag med temaet ”Mærk naturen”.
  • Det kan være den kolde vind, den blide regn, den varme sol, de hårde hagl. Alt det mærker vi, når vi er ude – om det så er omkring bålet, på svampetur i skoven eller i shelter om natten.
  • Rundt om i landet har op mod 180.000 børn i skoler og daginstitutioner været ude i naturen og fået vækket deres sanser i ugens løb.

Flere naturoplevelser hele året rundt

Naturens Dag skal inspirere børn og voksne til at komme mere ud i naturen hele året rundt, understreger præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding:

- Det er fantastisk, at så mange børn og voksne igen i år skal være en del af Naturens Dag. Vi håber, det store engagement smitter af og inspirerer endnu flere til at tage ud i naturen resten af året. For det er enormt vigtigt, at især børn kommer ud og mærker naturen - ikke bare til Naturens Dag - men alle årets dage, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Forældre kan få mere inspiration til naturoplevelser gennem hele året med det nye familiefællesskab Naturfamilier, så det bliver mere overskueligt at få børnene ud og naturen ind i en travl hverdag.

Læs mere og bliv en del af Naturfamilier.