I en spørgeundersøgelse, udført af analyseinstituttet Gallup, udtrykte 88 pct. af danskerne i 2015 ønske om at lade kysterne stå ubebyggede og frie.

Flere end 140.000 danskere underskrev vores kampagne 'Red Kysterne'.

Anders And skrev også under

Nu viser det sig, at der blandt de mange underskrivere findes nogle, der har underskrevet flere gange eller med navne som Anders And og lignende. Det er uacceptabelt, understreger Danmarks Naturfredningsforening:

- Vi er udelukkende interesserede i ægte underskrifter, da alt andet kan være ødelæggende for så stærkt et budskab, som vi har omkring vores kyster. Det er unødvendigt at puste noget som helst op, når man så stærk en folkesag og uægte underskrifter skader af gode grunde mere end de gavner. Jeg skal derfor være den første til at beklage, at vi ikke har været vakse nok til at eftertjekke underskrifterne. Det garanterer jeg, at vi gør fremover, siger Søren Bojer Nielsen, adm. direktør i Danmarks Naturfredningsforening.

Storstilet kampagne

Der var virkeligt noget at kæmpe for, da Danmarks Naturfredningsforening i 2015 lancerede en af de største kampagner i foreningens mere end 100-årige historie – kampagnen for Danmarks kyster.

Indsatsen bestod af en vifte af video, social medier, presse og debatindlæg.

Talrige henvendelser til politikerne på både Christiansborg såvel som på rådhusene ude i landet. Det hele knyttet sammen på hjemmesiden 300.meter.dk, der stod klar til at modtage de første underskrifter for at beskytte vores kyster.

Enorm opbakning

- Opbakningen var enorm. Vi har ingen grund til at tro, at folk har brugt tid på at skrive under to gange af ond vilje, men snarere fordi de var oprigtigt var oprørte over regeringens planer for vores kyster. Det ændrer ikke på, at vores opgave er at sikre et retvisende billede også i en underskriftsindsamling, og det ansvar tager vi på os. Vi beklager oprigtigt fejlen, siger Søren Bojer Nielsen.

Lovarbejdet omkring kysterne foregår stadigt og Danmarks Naturfredningsforenings holdning står uændret: Der skal ikke bygges på de kyster, som generationer før os har beskyttet og som udgør Danmarks mest spektakulære natur.

alt
Tine Gjerløv
Chefrådgiver
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 22 85 22 08