På Tid til Tur's naturguideuddannelse lærer du at formidle din begejstring for naturen i børnehøjde, og du får viden om, hvordan du kan inspirere børnefamilierne til mange flere ture i naturen.

Du behøver ikke være ekspert i naturfag, det vigtigste er, at du har lyst og tid til at tage børnefamilier med ud i naturen.

Deltagerne på uddannelsen kommer med forskellige baggrunde. Fra grønne organisationer og biologer til lærere, pædagoger og spejderledere.

Uddannelsen strækker sig over tre dage med praktiske opgaver imellem. For at opnå uddannelsesbevis skal du gennemføre alle tre moduler samt opgaverne imellem.

Og det bedste af det hele? Uddannelsen er gratis.

Sådan tilmelder du dig

Send os en kort ansøgning, der indeholder følgende:

  • Fortæl lidt om, hvorfor du gerne vil deltage på uddannelsen (100-150 ord).
  • Hvis du er medlem af en forening eller frivillig, så skriv hvilke(n).
  • Skriv dit navn og dine kontaktoplysninger, så vi kan få fat i dig.

Send ansøgningen til Peter Baloo Laurents på peter@dn.dk. Vil du gerne vide mere om uddannelsen? Så er det også Peter, du skal have fat i. Skriv ham en mail med dine spørgsmål eller ring på tlf. 30624542.

Hvad vi forventer af dig

Vi tilbyder en gratis uddannelse i Tid til Tur og en platform til markedsføring af dine ture, fordi vi mener, at vi i fællesskab kan bringe flere børnefamilier ud i naturen.

Som en måde at give tilbage for din gratis uddannelse forventer vi, at du afholder 3 ture inden for det første år efter endt uddannelse.

Du sørger selv for transport til og fra uddannelsen. Vi offentliggør en deltagerliste, så du har mulighed for at koordinere fælles kørsel med de øvrige deltagere. De omkostninger, du har med transport og evt. overnatning, står du selv for at dække.

Uddannelsen er med fuld forplejning på de 3 moduler.

Foto: Ditte Valente

Vil du tilmeldes uddannelsen som naturguide?

Ansøgningsfrist 5. august 2024

Onlinemøde: Tirsdag d.27.august kl.19.00-20.15

Modul 1: Lørdag d.28.september kl.10.00-16.00.

Modul 2: Lørdag d.12.oktober kl.10.00-16.00.

Modul 3: Lørdag d.9.november kl.14.00-19.30.

Adresse: Jagtens Hus, Molsvej 34, 8410 Rønde

Om Tid til Tur

Tid til Tur er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund.

Vores mål er at uddanne naturglade frivillige som dig, og klæde jer på til at inddrage børn og voksne og skabe meningsfulde naturoplevelser, der inspirerer til flere af slagsen. For hver generation tilbringer børn mindre og mindre tid i naturen. Det kan vi gøre noget ved i fællesskab.

På sigt bliver tidtiltur.dk en platform, hvor du kan dele dine ture, og familier kan tilmelde sig.

Projektet er støttet af AAGE V. JENSEN NATURFOND.