iNaturalist - Få hjælp til at bestemme arten

Alle forældre har prøvet det. Det skuffede barneansigt, når man ikke er i stand til at svare på, hvad lige præcis dén lyserøde blomst hedder, eller om den lille mus er en sjælden eller almindelig en af slagsen.

Nu er hjælpen kommet! Download iNaturalist på din smartphone. Når I går jeres tur i naturen kan I fotografere hvilken som helst art og lægge den ind i appen. Herefter vil iNaturalist lynhurtigt give nogle bud på, hvad arten hedder. Den vil tilmed vise jer billeder af den plante eller det dyr, som appen tror, I har fat i.

Ofte vil det give en god snak om arten. Har den de rigtige striber som på den art, iNaturalist foreslår?

Geocaching

Geocaching er en app, der fører jer på en begivenhedsrig jagt efter skjulte skatte (caches) i naturen ved hjælp af GPS. Skattene er lagt ud af andre brugere af appen, og I kan også være med til at bidrage til skatkammeret ved at lægge jeres egen cache ud og indtaste koordinaterne i appen, så andre kan gå på jagt efter jeres skat. I kan genkende en cache ved, at de ofte er lagt ud på hemmelige lokationer i en vandtæt beholder af plastik, som kun brugere af appen kan finde frem til. I finder appen via butikken på telefonen eller på www.geocaching.com.

Troldejagt

Hvis man er endnu mere eventyrlysten, kan man tage på troldejagt rundt omkring i Danmark. Kunstneren Thomas Dambo har skabt en række store imponerende kæmper af træ, som er placeret forskellige steder i landet – og faktisk også et par stykker i USA, hvis man skulle komme forbi der på sit eventyr. I kan finde troldekortet, som viser vejen mod troldene, her: https://trollmap.com/

Naturen er verdens største og sjoveste legeplads. Her bliver børnene klogere, og familier får nye oplevelser sammen. Vil du have flere muligheder for at opleve naturen nær jer, adgang til gratis ture og tid i naturen med jeres og andre familier? Så meld dig ind i fællesskabet Naturfamilier i dag!

Som Naturfamilie bliver i en del af et fællesskab med andre naturfamilier i jeres kommune. Her kan I idéudveksle, tage på ture sammen og få inspiration gennem de aktive lokale Facebook-grupper.