Søndag den 8. september er det Naturens Dag hele i Danmark. Men allerede i hverdagene op til søndagen tager børn fra skoler og dagtilbud forskud på naturbegejstringen.

Naturens Dag er en årlig begivenhed arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet med støtte fra Nordea-fonden. Temaet i år er Mærk naturen. Det betyder, at de mange børn i næste uge skal mærke, føle og sanse sig frem i naturen.

Den store tilslutning glæder arrangørerne til Naturens Dag. Niels-Christian Levin Hansen, der er formand i Friluftsrådet, håber, at mærkedagen kan være med til at sætte fokus på naturoplevelser for alle:

- Naturoplevelser har momentum lige nu, og flere og flere bliver opmærksomme på, hvor meget naturen og den friske luft giver os og vores børn. Det skal Naturens Dag også være springbræt for, og jeg håber, at ikke kun skolerne og dagtilbuddene tager børnene under armen, men at de voksne også gør det søndag den 8. september, siger han.

Børn får alt for lidt natur

En undersøgelse foretaget af YouGov for Friluftsrådet viser, at mange børn i dag ikke får helt basale naturoplevelser som at overnatte i det fri, snitte med dolk eller fange en fisk.

Derfor er det glædeligt, at lærere og pædagoger over hele Danmarkskortet har tilmeldt så mange børn, mener Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening:

Om Naturens Dag:

  • Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser.
  • Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og inspirere til at bruge naturen endnu mere resten af året
  • Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden og har eksisteret siden 2004.

- Der er et kæmpe engagement ude på skolerne og i dagtilbuddene i forhold til at få børn mere ud. De er en fast støtte i forhold til at give børn naturen ind under huden. Naturoplevelser gavner børn, så vi er glade for at se, at så mange børn kommer ud til Naturens Dag i år. Forhåbentlig kan begivenheden være med til at sprede begejstring for naturen hele året rundt, siger hun.

Søndag den 8. september er der nemlig Naturens Dag med offentlige natur- og friluftsarrangementer i hele landet. Lokale arrangementer i hele landet kan findes på www.naturensdag.dk