Rigtig mange mennesker har været ude i naturen og samle affald i sidste uge.

Søndag var der arrangeret knap 1.000 indsamlinger landet over og i ugens løb var 141.000 børn ude at samle affald med deres skoler og institutioner.

Ifølge Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening, vidner den voksende tilslutning til Affaldsindsamlingen om en stigende bevidsthed om naturen hos danskerne.

- Der er ingen tvivl om, at vi danskere i højere og højere grad bliver bevidste om, at vi skal passe på naturen. Og når så mange mennesker vier deres søndag til at give naturen en hånd, så fortæller det jo en historie om, at det ikke kun bliver ved tanken, men at der er handling bag ordene.

De mange affaldsindsamlinger er fordelt over hele landet, og det betyder, at langt de fleste danskere har mulighed for at deltage i en lokal affaldsindsamling. Der er altså ingen undskyldning for ikke at komme ud på søndag, når vi i fællesskab gør forårsrent i naturen.

Se, hvor meget affald, der er samlet ind ved de seneste affaldsindsamlinger.

Skolerne slog rekord

Skoler og institutioner har traditionen tro samlet affald fra mandag til fredag i deres lokale natur. 141.000 børn og unge fra hele landet har været ude at samle affald. Sidste år samlede omkring 125.000 børn ind.

Sjove affaldsfund

Som det altid er tilfældet under Affaldsindsamlingen, så fandt indsamlerne mange sjove fund. I år var ingen undtagelse.

Der er bl.a. fundet et foto fra krigstiden, en flaskepost fra 1999 og et høreapparat.

Som sædvanlig er der fundet de klassiske affaldsfund: Hundelorteposer, dåser og cigaretskodder.

Læs også: Grænsebajere giver naturen tømmermænd

Børnene slog også rekord

  • I år har 141.000 børn samlet affald ind med deres skoler og institutioner mod 125.000 børn sidste år.
  • Fra 2013 og frem til i dag er skoler og institutioners tilslutning til Affaldsindsamlingen steget med 152 procent. Fra 56.000 indsamlere i 2013 til 141.000 indsamlere i år.