Hvert forår trækker op mod 200.000 danskere udendørs for at give naturen en kærlig hånd, når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen.

I år bliver det med Anders Morgenthaler i forreste geled. Han er nemlig ny ambassadør for den landsdækkende begivenhed.

Når Anders Morgenthaler i slutningen af marts rykker ud med affaldssæk og gribetang, er det ikke kun for at befri den lokale natur for dåser, cigaretskod og andet henkastet skrald. Som ambassadør ønsker han også at skabe opmærksomhed omkring et stort problem.

Læs også:  Derfor er det godt for dig at samle affald

– Vi producerer alt for meget affald i Danmark, og meget af det havner desværre i naturen. Det er vigtigt for mig, at der kommer fokus på problemet, og derfor har jeg takket ja til at blive ambassadør for Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Jeg håber, at mange vil komme med ud og give en hånd med, siger han.

Affaldsindsamlingen løber af stablen i uge 12 (20.-26. marts). Læs mere på www.affaldsindsamlingen.dk. Her kan du også oprette din egen indsamling.

Læs også: Vi laver for meget affald - men du kan gøre en forskel

Vær med til at gøre en forskel

Fra d. 20. til 26. marts afholder Danmarks Naturfredningsforening sin årlige affaldsindsamling, hvor tusindvis af børn og voksne i hele landet hjælper til med at rydde op i naturen og i de danske byer.

Du kan oprette din egen affaldsindsamling og invitere familien, vennerne, kollegerne eller måske hele nabolaget med ud at gøre en konkret forskel for naturen og miljøet.

Du kan også deltage i en af de mange offentlige indsamlinger, der bliver arrangeret rundtom i hele landet.

Hvad er Affaldsindsamlingen?

  • Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald og har været afholdt siden 2006.
  • I år finder Affaldsindsamlingen sted i uge 12 (20.-26. marts)
  • I løbet af hverdagene deltager tusindvis af børn fra skoler og dagtilbud landet over, mens den store affaldsuge kulminerer i weekenden med lokale arrangementer i hele landet.
  • Efter indsamlingen registrerer indsamlerne deres affald hos Danmarks Naturfredningsforening, der herefter laver en opgørelse over, hvor meget der er blevet fundet.
  • I 2022 deltog op mod 204.000 børn og voksne, og på blot en enkelt uge samlede de mere end 97 ton affald og intet mindre end 350.000 stykker engangsemballage - heriblandt 25.000 engangskopper og 54.000 øl- og sodavandsdåser.
  • www.affaldsindsamlingen.dk kan du finde offentlige indsamlinger i hele landet. Oversigten bliver løbende opdateret. Her kan du også oprette sin egen indsamling.