Det ambitiøse mål hos TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening om, at Danmark i forbindelse med kampagnen ’Danmark planter træer’ skal plante én million træer, er nået.

Det er resultatet, efter at Danmarks Naturfredningsforening netop har modtaget en anonym privatdonation på 1.715.360 kroner til ’Danmark planter træer’. Sammen med resultatet fra indsamlingsshowet lørdag d. 14. september, hvor det indsamlede beløb kunne omregnes til 914.233 træer, har ’Danmark planter træer’-indsamlingen nu nået op på i alt 1.000.001 træer.

- Donationen kommer fra en person, som vil hjælpe med at bringe indsamlingen over målet på én million plantede træer til gavn for klimaet. Den gavmilde donor har givet de resterende 85.767 + 1 træer, så vi sammen med resultatet 14. september i alt kan plante 1.000.001 nye træer. Gaven er en flot cadeau til ’Danmark planter træer’, og vi er både glade og stolte for opbakningen, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Læs også: Klimaet har brug for mere skov

Målet nået allerede i den første udgave

Også TV 2s programdirektør, Lotte Lindegaard, er stolt over, at det ambitiøse mål på én million træer er nået her i den første udgave af ’Danmark planter træer’.

- Mange er bekymrede og efterlyser en måde, hvorpå de selv kan gøre en forskel for klimaet. Med ’Danmark planter træer’ har TV 2 ønsket at være en del af løsningen ved at samle ind til plantning af træer i folkeskove i Danmark og til bevarelse af dansk skov og regnskov i udlandet. Det er en stor glæde, at vi har nået målet på én million træer allerede i den første udgave af klima-eventen, siger Lotte Lindegaard, der har været primus motor for TV 2s engagement i klimasagen og for igangsættelsen af ’Danmark planter træer’.

Læs også: 7-årige Frej indsamlede over 10.000 kroner til fordel for klimaet

Indsamlingen fortsætter frem til nytår

Sammen med donationen sender den gavmilde donor en opfordring til alle om at støtte ’Danmark planter træer’ i det omfang, man kan. For selvom målet nu er nået, er indsamlingen ikke slut endnu.

Indsamlingen fortsætter nemlig helt frem til nytår, og det er altså stadig muligt at være med til at donere endnu flere træer, der kan hjælpe med at trække CO2 ud af atmosfæren, og samtidig hjælpe med at bevare rydningstruede skove i Danmark og i udlandet.

Danmark Naturfredningsforening oplever da også fortsat en stor interesse for indsamlingen. Blandt andet fra danskere, der gerne vil være med til at plante nogle af de træer, de har doneret, når der i de kommende måneder bliver afholdt træplantnings-events rundt omkring i landet. Læs mere om eventene her.

Samtidig oplever ’Danmark planter træer’ også massiv interesse fra udlandet. Siden indsamlingsshowet på TV 2 d. 14. september har indsamlingen været omtalt i en lang række udenlandske medier.

alt
Michael Ohmsen
Kampagneansvarlig
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 31 19 32 14