Der har været over 153.000 deltagere til årets Affaldsindsamling. Heriblandt et rekordhøjt antal skolebørn - flere end 123.000.

Alle har de været med til at slå deltagerrekord. For ikke nok med, at der var mange deltagere. Antallet af arrangementer og indsamlinger over hele landet kom op på næsten 1.700. Dermed var der også lagt op til, at der skulle blive fundet rigtig meget affald i naturen.

Og det blev der! Mellem den 11. og 17. april blev der fundet 181.820 kilo affald over hele landet. Den største mængde indsamlet affald i fire år.

- Vi er selvfølgelig rigtig begejstrede over disse resultater. Vi har ikke bare gjort forårsrent i naturen endnu en gang. Vi har også fået flere danskere - og især børn - til at indse, at affald i naturen er et stort problem, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Stort samarbejde med Bilka og Arla

Danmarks Naturfredningsforening har haft mange hjælpende hænder. Både privatpersoner, foreninger og organisationer har været med. Og både Bilka og Arla har indgået samarbejde med DN om Affaldsindsamlingen.

Bilka har stået for indsamlinger ved alle sine butikker. Alene ved disse blev der fundet over to tons affald i nærområderne.

- Det har været en fornøjelse at kunne støtte Affaldsindsamlingen. Ikke mindst vil vi gerne takke vores mange kunder for den store opbakning til kampagnen, siger Morten Wagner, varehuschef Bilka Odense og ansvarlig for Bilkas CSR-samarbejde.

Arla har også hjulpet til. De har kørt kampagnen ’Brug Låget’, hvor folk kunne komme ned i deres lokale Bilka og aflevere plastlåg fra kartoner og andre beholdere. Her blev der samlet 483.000 låg ind.

- Vi har været glade for at støtte og deltage, og det er fantastisk, at virksomheder i hver sin branche kan finde sammen og gøre noget reelt for at forbedre naturen og miljøet, siger Søren Bang, Project Manager hos Arla.

Fokus på plast

Affaldsindsamlingen har i år haft specielt fokus på al det plast, der ligger i naturen. Miljøpolitisk rådgiver i DN, Sine Beuse Fauerby, var til stede ved indsamlingen i Bilka Odense, hvor al plast blev sorteret fra.

- Det er overraskende, at over halvdelen af det affald, vi fandt, var plast, fortæller hun.

- Det er positivt, at Bilka vil være med til at sætte fokus på plast i naturen. Og vi glæder os selvfølgelig til videre dialog om at finde en løsning på at reducere forbruget af plast.

Bilka giver 150.000 kroner til Danmarks Naturfredningsforening, så affalds-rekorderne kan blive slået år efter år i fremtiden.

For yderligere og mere detaljeret information kan man gå ind på www.dn.dk/affald. Her kan man finde meget mere fakta og statistik omkring årets Affaldsindsamling.

Affaldsindsamling 2016

Årets Affaldsindsamling slog flere rekorder:

  • Aldrig har der været så mange deltagende skolebørn. Over 123.000 var ude og give naturen en hånd.
  • Der har aldrig været så mange deltagere før. Mere end 153.000 mennesker hjalp til i løbet af ugen.
  • Der var også et rekordhøjt antal indsamlinger over hele landet - hele 1.700.
  • Der blev samlet 181.820 kilo affald ind. Det er det højeste tal siden 2012.