Snart lyder startskuddet til den årlige forårsrengøring af den danske natur. I løbet af uge 15 ventes flere end 200.000 børn og voksne at deltage i Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling.

I år er det med et nyt ansigt i front. Forud for årets indsamling er influencer Casper Drømme blevet ambassadør for den landsdækkende begivenhed. Sammen med tegner og klimaaktivist Anders Morgenthaler, der blev ambassadør sidste år, skal han hjælpe med at sætte fokus på problemet med affald i naturen.

Casper Drømme har tidligere kastet sig ind i affaldskampen, og brugte sidste sommer en hel uge på at køre land og rige rundt for at samle skrald. Nu vil han benytte sin stemme på de sociale medier til at engagere en målgruppe, der måske ellers ikke bruger helt så meget tid på natur og miljø.

– Jeg har valgt at takke ja til at være ambassadør, fordi jeg elsker vores natur, og fordi jeg ikke mener, at den skal være fyldt med skrald. Derudover har jeg et stort talerør til en gruppe, som normalt ikke engagerer sig i disse ting – dem vil jeg gøre opmærksomme på problemet og samtidig prøve at få dem til at give et nap med, siger Casper Drømme.

Affaldsindsamlingen skydes i gang mandag d. 8. april og varer frem til og med søndag d. 14. april. Læs mere på www.affaldsindsamlingen.dk – her kan du også finde lokale indsamlinger i hele landet eller oprette din egen.

Hjælp os med at rydde op

Du kan være med til at gøre en konkret forskel for naturen og miljøet, når vi i uge 15 (8.-14. april) tager hul på den årlige affaldsindsamling.

Du kan enten oprette din egen indsamling og invitere vennerne, naboerne eller hele lokalmiljøet med ud at rydde op – eller også kan du deltage i en af de mange offentlige indsamlinger, der bliver afholdt i hele landet.