Kan kunst og design skabe plads til mere vild natur i København og på Bornholm? Den udfordring har Kunstakademiets Designskole - sammen med Danmarks Naturfredningsforening - givet sine 120 studerende.

- Vi har valgt at samarbejde med Kunstakademiets Designskole, fordi kunst og design er en ny og spændende måde at bringe den vilde natur tilbage i fx bybilledet, forklarer Simon Leed Krøs, der er kampagneleder på foreningens kampagne 'Plads til det vilde'.

- Designstuderende har i tidligere projekter leveret overraskende og brugbare løsninger på komplekse problemstillinger, så vi glæder os til at se deres ideer på rewilding-området, hvor der virkelig er brug for at tænke nyt, siger han.

DN inspirerer og bedømmer

Projektet hedder 'Rewilding by design', og samarbejdet kommer som en del af Danmarks Naturfredningsforenings kampagne 'Plads til det vilde', som har til formål at øge danskernes bevidsthed om værdien af vild natur.

DN leverer viden om konceptet 'rewilding' og inspiration til de mange studerende, som til gengæld udformer en række designforslag, der kan hjælpe det vilde på vej.

Samarbejdet løber fra september til slutnovember 2017, og når projektet slutter, skal DN bedømme de mange 'rewilding'-designforslag. Vinderne får mulighed for at udstille deres løsninger på DN’s repræsentantskabsmøde i Aarhus til efteråret.

Object reference not set to an instance of an object.