Tusindvis af danskere bruger corona-krisen til at komme ud i naturen og samle affald. Hos nogle entusiastiske indsamlere har affaldet hobet sig op, fordi genbrugsstationerne har været lukkede som følge af corona-situationen.

I tirsdags åbnede de igen – så nu er der fri passage til at komme af med sit indsamlede affald og fri bane til at samle endnu mere.

Genåbningen vækker glæde hos Ole Randbæk fra St. Merløse Bylaug på Sjælland, der har brugt en del af corona-perioden på at gøre rent i lokalnaturen.

- Sammen med et par lokale fra vores bylaug var jeg i lørdags ude at rydde op i en lille bevoksning, vi har i byen. Det blev på bare et par timer til en hel del affald i mange forskellige kategorier. Vi vidste jo godt, at vi ikke meddetvuns kunne komme af med affaldet pga. nedlukningen, så åbningen af genbrugspladserne kommer ganske belejligt – og gør det nemmere, hvis vi skal samle affald igen.

Der er også glæde at spore hos Anders Vogel, der er projektleder for Affaldsindsamlingen i Danmarks Naturfredningsforening.

- Det er virkelig imponerende at se, hvor mange danskere der har kastet sig ud i spontane affaldsindsamlinger i denne tid – derfor er det glædeligt, at genbrugsstationerne er genåbnede, så der er fri bane til at komme af med det indsamlede affald.

Affaldsindsamlingen flyttet til september - men vi samler også nu!

Danmarks Naturfredningsforenings traditionsrige Affaldsindsamlingen plejer at løbe af stablen i foråret, men er på grund af den ekstraordinære corona-situation udsat til efteråret, hvor der skal samles ind den 19. september.

Men selvom vi må vente med de store indsamler-flokke til efteråret, kan man godt samle ind nu – hver for sig.

Derfor opfordrer Danmarks Naturfredningsforening nu de danske familier og husstande til at komme ud i naturen og samle affald hver for sig.

I Facebook-gruppen ”Danmark samler affald” kan indsamlere dele resultater, billeder, historier og mærkelige fund.

Affaldsresultat kan indtastes hele 2020

Foreningen opfordrer alle indsamlere til at indtaste deres affalds-resultat på affaldsindsamlingen.dk og på den måde blive en del af det samlede resultat for 2020.

Det gælder både affald fra den korte gåtur i påskeferien til en stor indsamling i september.

Der kan indtastes resultater hele 2020. Der er ikke noget loft på antal indtastninger - så længe der er tale om nyt affald.

Resultater kan indtastes her

Affaldsindsamlingen er flyttet til september men starter allerede nu

  • Den årlige Affaldsindsamling er flyttet til 19. september
  • Men det har ikke stoppet danskerne. Allerede nu er mange ude med handsker og affaldssække og rydde op.
  • Danmarks Naturfredningsforening har lavet Facebook- gruppen Danmark samler affald - her kan indsamlere dele tips og tricks, billeder og erfaringer.
  • Husk myndighedernes anbefalinger, når du samler skrald. Husk handsker og gå ikke i grupper. Vi samler skrald hver for sig!