Velgørende gaver har altid været et hit. Og du har måske allerede givet en ged, et kilo ris eller en vaccine til et barn i Afrika, men nu bliver det altså nemmere også at give en gave til den danske natur.

Facebook har nemlig introduceret en ny funktion, hvor du ved hjælp af få klik kan oprette en fundraiser til en velgørende organisation. En af dem, der allerede er vild med konceptet er den tidligere MTV vært og model, Anne Lindfjeld, der oprettede en indsamling til fordel for Danmarks Naturfredningsforening tidligere i år i anledning af sin fødselsdag.

- Det er jo altid en god ide med velgørende gaver, og der er sikkert flere, der kender til det med ikke lige at vide, hvad man skal ønske sig til fødselsdag, jul osv. Og så er det bare en fed måde at bruge sit netværk på, siger Anne Lindfjeld.

Bidrag fra nær og fjern

Allerede på fem dage nåede indsamlingen sit mål, og i alt nåede Annes fødselsdagsfundraiser for Danmarks Naturfredningsforening at rejse 2.001 kr. til gavn for naturen. Men det var altså ikke kun familie og venner, der puttede penge i bøssen. Donationerne kom også mere uventede steder fra.

- Folk har været mega seje, og flere bekendte har givet mindre beløb til indsamlingen, det havde jeg slet ikke regnet med, siger Anne Lindfjeld.

Det er vigtigt at give noget tilbage

For Anne Lindfjeld var det ikke svært at vælge en organisation at støtte gennem en indsamling. Det ligger nemlig til flere i hendes familie at følge med i Danmarks Naturfredningsforenings arbejde og selv passe på naturen.

- Danmarks Naturfredningsforening gør et super vigtigt arbejde for den danske natur og alle os, der bruger naturen. Vi har så lidt natur i Danmark, så det vi har, skal vi passe godt på. Jeg bruger selv fælleden rigtig meget med mine børn og læser foreningens tips og tricks til min terrasse og have, hvor der skal være plads til bier og sommerfugle. Så jeg synes, at det er vigtigt, at man giver lidt igen.

Tilmeld dig Danmarks Naturfredningsforenings nyhedsbreve her

Ifølge Anne Lindfjeld, behøver de digitale indsamlinger heller ikke kun begrænses til jul og fødselsdage.

- Det er så nemt og smart, og det poppede bare op på min Facebook, at det her var en mulighed. Så det er i hvert fald ikke sidste gang, at naturen hører fra mig, siger Anne Lindfjeld.

Vil du også oprette en fundraiser på Facebook til fordel for Danmarks Naturfredningsforening? Så klik her og kom i gang med det samme