Vi er alle klar over, at vores klima og biodiversitet kalder på handling. Det er på høje tid, at vi finder nye måder at bruge og passe på verdens ressourcer. Bare vores tøjproduktion og -forbrug står for op mod 10 % af drivhusgasudledningerne og indebærer blandt andet skovrydning, et stort kemikalie- og vandforbrug og udledning af mikroplastforurening.

Ved at omfavne vores nuværende garderobe, passe på det tøj vi har, reparere i stedet for at købe nyt og dele tøjet med hinanden, kan vi spare kloden for unødig ressourceudnyttelse og skadelig forurening.

Så bloker allerede nu din lørdag eftermiddag d. 21. oktober – det er International Repair Day! Her inviterer Danmarks Naturfredningsforening dig til tekstilreparationsworkshop i DNs lokaler på Østerbro.

Medbring tøj som trænger til en overhaling, og brug eftermiddagen på at puste nyt liv i din garderobe. Skrædderen Stine Højland fra ATTER og Sofie Piil, studerende på det kongelige kunstakademi, vil guide dig kyndigt igennem en kreativ reparationsproces og kommer med værdifuld inspiration til at få dit gamle tøj til at skinne. Vi stiller symaskiner og sygrej til rådighed.

Fakta om workshoppen

  • Lørdag d. 21. oktober kl. 15-17.30
  • Masnedøgade 20, 2100 København
  • Medbring tøj som trænger til reparation
  • Tilmelding er gratis men påkrævet

Mette Hoffgaard Ranfelt, politisk chefrådgiver på cirkulær økonomi i DN, vil give et indblik i problematikkerne ved den nuværende tekstilproduktion og -forbrug, samt hvad vi kan gøre for at vende skuden.

Børn er hjerteligt velkomne, og der vil være sjove DIY- og craft-projekter med bl.a. genbrugsmaterialer for de yngste.

Til workshoppen vil der blive serveret kaffe, te, kage og sunde snacks.

Workshoppen er gratis og åben for alle, uanset køn, etnicitet, seksualitet, krop og sind. Kom og vær med til at skabe en mere bæredygtig fremtid, samtidig med at du giver dit tøj den opmærksomhed, det fortjener.

Tilmeld dig repair-workshoppen