Børn elsker at lege i naturen, og forældrene er da heller ikke i tvivl. 95 procent mener, at naturen er verdens bedste legeplads. Det viser en undersøgelse blandt forældre med børn i alderen fem til 12 år, som Kantar Gallup har lavet for Danmarks Naturfredningsforening.

- Mange børn sidder alt for meget foran skærmen, og det er virkelig en skam. For de kan få oplevelser i naturen, som de ikke kan få andre steder. Vi håber, forældrene vil tage sig selv på ordet og tage børnene med ud, så de sammen kan genopdage naturen som den fantastiske legeplads, den er, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

I naturen er der plads til at røre sig

Søndag d. 9. september inviterer Danmarks Naturfredningsforening alle landets børn til Naturens Dag. De kan vælge mellem mere end 200 gratis arrangementer i hele landet. Og i år er temaet bevægelse i naturen.

- Naturen er spændende og uforudsigelig. Den opfordrer til, at man bruger sin krop og sin fantasi, når man leger derude. Og det giver altså noget helt andet, end hvis børn leger på en almindelig legeplads, siger Maria Reumert Gjerding.

Undersøgelsen viser da også, at leg er den mest udbredte aktivitet, når børn er i naturen. Og ifølge forældrene er det særligt bevægelsen – det at bruge kroppen og røre sig – som giver børnene glæde ved at være ude i naturen.

Skal I med ud på naturens dag?

Her kan I finde et arrangement på Naturens Dag. Søg efter postnummer eller kommune.

Top 5: Det giver vores børn glæde ved naturen

Udover ovenstående nævner forældrene også, at det giver deres børn glæde at være ude i naturen sammen med venner og kammerater, at kunne bruge deres fantasi, at finde på nye lege, at bruge alle sanserne og at lære noget nyt om naturen.

Kilde: Kantar Gallup for Danmarks Naturfredningsforening blandt 1.050 forældre med børn i alderen 5-12 år. Det har været muligt at give op til fem svar.