I påskeferien forvandler Skovgaard Gods sig til et eventyrligt hav af oplevelser. Så pak tasken og tag familien med på en halv- eller heldagstur til Langeland. Godset ligger omgivet af flot natur – oplagt til en vandretur.

Det kan I lave

For børnene

Palmesøndag - den 25. marts - slår Skovsgaard Gods dørene op for sæsonen 2018. På åbningsdagen er der syvkål og påskesjov med gamle lege og påsketraditioner ved Skovsgaards udekøkken. Her vil blive lavet syvkål, bagt pandekager, leget påskelege, og selvfølgelig skal der også farves æg. Disse aktiviteter vil foregå mellem klokken 13-16.

Palmesøndag åbner dørene også til Naturværkstedet, hvor I kan gå på opdagelse og fange dyr i vandhullerne, se livet på en økologisk bondegård og lære om insekterne i naturen.

Naturformidlingens geder har fået to kid, og i stalden kan man nyde synet af årets nye lam, der løber ”lammeræs” i halmen. Naturværkstedet og Naturformidlingen har åbent hele ugen fra 12-16.

For de nysgerrige

I den historiske hovedbygning kan du opleve, hvordan godsejere og tyende levede i 18- og 1900-tallet, før Danmarks Naturfond fik overdraget godset i 1979 af den sidste ejer Ellen Fuglede.

Skovsgaards hovedbygning, tyendemuseum, hestevognsmuseum og traktorudstilling vil være åbne fra palmesøndag og hver dag mellem 10-17. Her kan man på en sjov måde lære om gamle dage.

Skærtorsdag d. 29. marts åbnes for årets første kunstudstilling i Skovsgaards hovedbygning. Grafiker og naturfotograf Hans-Henrik Wienberg udstiller natur- og fuglefotografier, som er resultatet af hundredvis af tålmodige timer i Danmarks Natur. Klokken 13.30 holdes reception i forbindelse med åbning af udstillingen, der kan ses frem til d. 13. maj.

For de sultne og de voksne

Skovsgaard Café og Gårdbutik – tidligere Skovsgaard Madmarked - er ligeledes åben og står klar med lækkerrier til både den sultne og den søde tand. Skovsgaards egen produktion af øl, lammekød og oksekød vil være til salg i gårdbutikken.

Det praktiske

Entré til Skovsgaard koster 60 kr. pr. voksen over 18 år. Børn og unge under 18 år samt medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening har gratis entré.

Deltagelse i påskearrangementet palmesøndag koster yderligere 20 kr. I forbindelse med receptioner d. 29. marts, vil der være gratis entré.

  • Museer: Åbne hele ugen mellem 10-17
  • Naturværksted og naturguides: Åbent hele ugen fra 12-16
  • Gårdbutik og madmarked: Åben hel ugen